Vágólapra másolva!
Több szempontból is mozgalmas volt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapja, de San Antonióban valószínűleg eltekintettek volna attól, ami az izgalmakat okozta.

A Spurs az utóbbi időben remek formában lévő Brooklyn Netset fogadta, amikor a mérkőzés ötödik percében egy háromtagú denevércsorda szabadult be a csarnokba. Természetesen azonnal megállították a meccset, az állatoknak majdnem három perc kellett ahhoz, hogy végül elhagyják a pályát. A vendégek sztárja, DeAngelo Russell annyira megijedt, hogy beszaladt az öltözőfolyosóra.

A közönség szinte azonnal elkezdte skandálni a „Manu! Manu!” rigmust, utalva a nyáron visszavonult argentin ikonra, Manu Ginobilire, akinek 2009-ben nem kellett semmilyen segítség, egyedül megoldotta a denevérkérdést. A repülő jószág egyébként túlélte a klasszis „intézkedését”, másnap elrepült.

Az összecsapást végül 117-114-re a hazai Spurs nyerte.

Los Angeles-i rangadót is rendeztek, amelyen visszatért a Lakers sztárja, LeBron James, aki öt hetet hagyott ki sérülés miatt. Minden idők egyik legjobbja végül 24 ponttal, 14 lepattanóval és 9 gólpasszal zárt, csapata pedig hosszabbításban győzött 123-120-ra.

Otthon kapott ki a címvédő Golden State Warriors, amelyben hiába dobott Steph Curry 41 pontot, közte 10 triplával, csapattársai pocsék napot fogtak ki. Ezt megbüntette a Philadelphia 76ers, amelyet két fiatal sztárja, Ben Simmons és Joel Embiid húzott, fejenként 26-26 ponttal.

Torontóban összecsapott egymással a liga két legjobb mérleggel rendelkező csapata, a Raptors ugyanis a Milwaukee Bucksot fogadta. A vendégek végül 13 ponttal győztek, de most nem (csak) Giannis Antetokounmpo volt a vezér, a csapatmunka hozta meg a sikert, ugyanis az egész kezdőcsapat, valamint két cserejátékos is minimum 10 pontot szerzett.

Eredmények, NBA:
San Antonio Spurs-Brooklyn Nets 117-114
Detroit Pistons-Dallas Mavericks 93-89
Orlando Magic-Indiana Pacers 107-100
Toronto Raptors-Milwaukee Bucks 92-105
Golden State Warriors-Philadelphia 76ers 104-113
Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers 120-123 – hosszabbítás után