Ahol hosszabbítás volt, ott a vendégek örülhettek

Florida Panthers v Detroit Red Wings GettyImageRank2
DETROIT, MICHIGAN - DECEMBER 22: Mike Hoffman #68 of the Florida Panthers celebrates his first period goal with teammates while playing the Detroit Red Wings at Little Caesars Arena on December 22, 2018 in Detroit, Michigan. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Négy mérkőzésen is hosszabbításra volt szükség az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának hétfői játéknapján, és végül mind a négyet a vendégcsapat nyerte.

A legrosszabbul a Detroit Red Wings járt, amely a Florida Panthers elleni meccs első harmadát követően még 3-0-ra vezetett, ám a második játékrészben az ellenfél tíz perc alatt egyenlített. A folytatásban, majd a hosszabbításban sem született újabb gól, és a szétlövésben is csak a floridaiak kanadai csatára, Jonathan Huberdeau talált be – nem is akárhogy:

A kapusok közül a New Jersey Devils játékosa, a csapathoz mindössze két héttel ezelőtt csatlakozott Mackenzie Blackwood nyújtotta a legjobb teljesítményt, aki mind a 25 lövést kivédte a Vancouver Canucks ellen 4-0-ra megnyert meccsen. A 22 éves hálóőr már több mint 122 perce nem kapott gólt, mivel szombaton 2-0-ra nyertek a Carolina Hurricanes ellen.

A játéknap legtöbb gólját Calgaryban láthatták a szurkolók, ahol a hazai pályán szereplő Flames 8-5-re legyőzte a San Jose Sharks csapatát. A kanadaiaknál Matthew Tkachuk és Johnny Gaudreau is négy ponttal járult hozzá a sikerhez.

Eredmények:
Detroit Red Wings-Florida Panthers 3-4, szétlövés után
Anaheim Ducks-Tampa Bay Lightning 1-2, hosszabbítás után
Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 2-3, hosszabbítás után
Dallas Stars-Montreal Canadiens 2-3, hosszabbítás után
Washington Capitals-Nashville Predators 3-6
New Jersey Devils-Vancouver Canucks 4-0
Buffalo Sabres-New York Islanders 1-3
Carolina Hurricanes-Philadelphia Flyers 3-1
Minnesota Wild-Pittsburgh Penguins 2-3
Columbus Blue Jackets-Ottawa Senators 6-3
St. Louis Blues-New York Rangers 1-2
Calgary Flames-San Jose Sharks 8-5
Edmonton Oilers-Winnipeg Jets 3-4