NHL: Toronto úgy nyert, hogy 8 másodperccel a vége előtt még vesztésre állt

Detroit Red Wings v Toronto Maple Leafs GettyImageRank2
TORONTO, ON - DECEMBER 23: Kasperi Kapanen #24 of the Toronto Maple Leafs is congratulated by teammate Morgan Rielly #44 on his overtime winning goal against the Detroit Red Wings an NHL game at Scotiabank Arena on December 23, 2018 in Toronto, Ontario, Canada. The Maple Leafs defeated the Red Wings 5-4 in overtime. Claus Andersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Toronto Maple Leafs hosszabbítás után 5-4-re legyőzte a vendég Detroit Red Wingset az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának vasárnapi játéknapján.

A vendégcsapat a 30. percben 3-1-re, majd nyolc másodperccel a rendes játékidő letelte előtt 4-3-ra vezetett, de a házigazdák John Tavares góljával kiharcolták a hosszabbítást, amelyben 1:53-nál Kasperi Kapanen találata eldöntötte a mérkőzést. A Maple Leafs sorozatban a negyedik győzelmét aratta, a Red Wings legutóbbi hét mérkőzéséből a hatodikat veszítette el.

Tavares gólja:

Kapanen megnyeri:

Szergej Bobrovszkij 39 védéssel és - karrierje során 26. alkalommal, a héten másodszor - kapott gól nélkül zárt. Az orosz kapus vezérletével a Columbus Blue Jackets 3-0-ra legyőzte a New Jersey Devilst.

A Carolina Hurricanes finn ászai, Sebastian Aho és Teuvo Teravainen egyaránt 2-2 góllal és gólpasszal járultak hozzá a csapat 5-3-as sikeréhez a Boston Bruins ellen.

A Florida Panthers 11 év elteltével tudott győzni Chicagóban, a vendégek 6-3-ra lépték le a házigazdát.
Két nap alatt második hosszabbításos győzelmét aratta a Los Angeles Kings, amely szombaton a San Jose Sharks, vasárnap a Vegas vendégeként nyert. A Golden Knights legutóbbi hat mérkőzésén negyedszer kényszerült túlórára, és ezek közül a harmadikat bukta el.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Detroit Red Wings 5-4 - hosszabbítás után
New Jersey Devils-Columbus Blue Jackets 0-3
Carolina Hurricanes-Boston Bruins 5-3
Chicago Blackhawks-Florida Panthers 3-6
New York Rangers-Philadelphia Flyers 2-3 - szétlövés után
Dallas Stars-New York Islanders 1-3
San Jose Sharks-Arizona Coyotes 3-4 - szétlövés után
Vegas Golden Knights-Los Angeles Kings 3-4 - hosszabbítás után