NHL: zsinórban hetet nyert a tavalyi ligautolsó

Buffalo Sabres v Pittsburgh Penguins GettyImageRank2
PITTSBURGH, PA - NOVEMBER 19: Jack Eichel #9 of the Buffalo Sabres celebrates with teammates after scoring the game winning goal during overtime to give the Buffalo Sabres a 5-4 win over the Pittsburgh Penguins at PPG PAINTS Arena on November 19, 2018 in Pittsburgh, Pennsylvania. Justin Berl/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Folytatta remek sorozatát a Buffalo Sabres és a New York Rangers az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

A buffalóiak megszakítás nélkül hetedszer nyertek, míg a Rangers a városi rivális Islanders legyőzésével sorozatban hetedik alkalommal diadalmaskodott hazai jégen. A Bulgáriában született, de orosz válogatott Alekszandr Georgiev NHL-es pályafutása során először nem kapott gólt, 29 védéssel járult hozzá az 5-0-s sikerhez, mi több, az egymás elleni összevetésben a Rangers nyolc vereséget követően verte az Islanderst.

A St. Louis Blues új vezetőedzője, Craig Berube vereséggel mutatkozott be, csapata 4-1-re kikapott a Nashville Predators otthonában. A hazaiaknál Pekka Rinne 320. győzelmét aratta, és ezzel minden idők legeredményesebb finn kapus lett a ligában.

A Toronto Maple Leafs négy győzelem után kapott ki, a Carolina Hurricanes az első harmadban 29-szer lőtt kapura, ami új klubcsúcs.
Sidney Crosby egy góllal és két gólpasszal tért vissza Pittsburgh-be másfél hete elszenvedett sérülése után, és a Dallas Stars elleni sikerrel a 2016-os és 2017-es Stanley Kupa-győztes elkerült a Keleti-főcsoport utolsó helyéről.

Az NHL mostani idényében a pontokat és a gólpasszokat tekintve is legeredményesebb Mikko Rantanen vezetésével a Colorado Avalanche 7-3-ra verte a vendéglátó Los Angeles Kingst. A Colorado egymás után második idegenbeli meccsét nyerte meg. Ennyire összhangban van a csapat első sora:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

This line... AGAIN.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
Carolina Hurricanes-Toronto Maple Leafs 5-2
New Jersey Devils-Montreal Canadiens 5-2
New York Rangers-New York Islanders 5-0
Pittsburgh Penguins-Dallas Stars 5-1
Washington Capitals-Chicago Blackhawks 4-2
Buffalo Sabres-Philadelphia Flyers 5-2
Detroit Red Wings-Boston Bruins 3-2, hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 7-3
Minnesota Wild-Ottawa Senators 6-4
Nashville Predators-St. Louis Blues 4-1
Arizona Coyotes-Vegas Golden Knights 2-3, hosszabbítás után
Anaheim Ducks-Vancouver Canucks 4-3
Calgary Flames-Winnipeg Jets 6-3
Los Angeles Kings-Colorado Avalanche 3-7