A pályán elrejtett mobillal ünnepelték a touchdownt - videó

Los Angeles Rams v New Orleans Saints GettyImageRank2 rams SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
NEW ORLEANS, LA - NOVEMBER 04: Michael Thomas #13 of the New Orleans Saints pretends to make a call on a cell phone in celebration of scoring a touchdown in the fourth quarter of the game against the Los Angeles Rams at Mercedes-Benz Superdome on November 4, 2018 in New Orleans, Louisiana. Wesley Hitt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Futball Liga kilencedik játékhete remek felhozatallal kecsegtetett, három remek rangadó következett egymás után, és nem is okoztak csalódást. A New Orleans Saints legyőzte a Los Angeles Ramst, ezzel már nincs veretlen csapat a ligában, míg a két gigász, Tom Brady és Aaron Rodgers csatájából előbbi került ki győztesen. Emellett ismét megjelentek a teljesen agyament ünneplések, és láthattunk hatalmas ütközéseket is.

Óriási csatát hozott az előre hozott főcsoportdöntő

Nem igazán lehet vitatkozni azzal, hogy az NFC-főcsoportból kiemelkedik a forduló előtt hibátlanul álló Los Angeles Rams, valamint vendéglátója, az első kör óta csak győzelmeket számláló New Orleans Saints. A két együttes rangadója pontosan olyan pisztolypárbajt hozott, amilyet remélni lehetett, mindkét támadóegység sziporkázott. Az első félidőben 35-14-re is vezetett a hazai együttes, de a negyedik negyedre a Rams utolérte ellenfelét és egyenlített, azonban a Saintsben volt még tartalalék, és 45-35-re győzött.

Remek jelenetekben pedig abszolút nem volt hiány.

A Rams futóját, Malcolm Brownt biztosan megihlette a nemrég véget ért torna-vb, ezzel a gyakorlattal éremesélyes lehetett volna gerendán. A páratlan kötéltánc touchdownt jelentett a Ramsnek.

A mérkőzés előtt az volt az egyik legnagyobb kérdés, hogyan tudja megállítani a Rams rettegett védőfala Alvin Kamarát. Aaron Donald megválaszolta.

A Saints futóinak is volt válasza, Mark Ingram például ezzel a blokkal föld körüli pályára állította a Rams friss szerzeményét, Dante Fowler Jr.-t.

A rangadó jelenete azonban Michael Thomashoz fűződik. Az elkapó élete legjobb meccsét játszotta, összesen 211 elkapott yardot termelt, 72-t ezzel a touchdownt érő játékkal, amivel a Saints gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást. Az ünneplésnek is megadta a módját, miután beért a célterületre, a kaput tartó pózna alól elővett egy odarejtett mobilt, és elkezdett telefonálni. Vagyis úgy tett.

Ha valakinek dejà vu-je támadt a látottak alapján, az nem a véletlen műve. Majdnem 15 évvel ezelőtt Joe Horn ünnepelt hasonlóan egy touchdown után, ugyanezen a pályán.

Brady a valaha volt legnagyobb

Mondjuk efelől talán senkinek nincs kétsége 2017 februárja óta, de ha valaki mégis megkérdőjelezné, annak azt javasoljuk, gondolja át még egyszer. A New England Patriots 41 éves irányítója az elmúlt évek egyik leginkább várt párharcában Aaron Rogersszel nézett szembe a fordulóban, és mondhatni, simán győzött. Persze ez is csapatmunka, de érdemes megjegyezni, hogy Brady megint a negyedik negyedben robbantott. A szezon közben szerződtetett elkapó, Josh Gordon legjobb Patriots-meccsét hozta, ezzel a játékkal pedig lezárt minden kérdés a meccsen.

A Patriots 31-17-re győzött, és visszatalált a helyes útra, megnyugtatva szurkolóit a döcögős szezonkezdet után.

Ez a két ütközés ott lesz az év végi összefoglalókban

Ritkán látunk olyat, hogy egy irányítót ütnek el annyira, amennyire a Washington Redskins QB-jét, Alex Smitht, aki az Atlanta Falcons ellen iramodott meg, de nem tudott időben kimenekülni az oldalvonalon túlra, Brian Poole pedig gyorsvonatként érkezett szemből.

A Denver Broncos újonc futója, Phillip Lindsay eddig kellemes meglepetést okozott a szurkolóknak, őt viszont meglehetősen kellemetlenül érte a Houston Texans védője, Kareem Jackson, aki gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé.

Alázós Carolina

Cam Newtonnak és a Panthersnek szinte minden összejött a Tampa Bay Buccaneers ellen. Curtis Samuel például szó szerint körbefutotta a vendégek védelmét, úgy szerzett TD-t.

Newton egyszer úgy eldugta a labdát, hogy senki nem vette észre, és szó szerint besétált az end zone-ba. A bírók viszont annulálták a játékot szabálytalan felállás miatt, de érdemes megnézni, mennyire átvert mindenkit a Panthers irányítója.

Christian McCaffrey pedig úgy gondolta, simán átugrál mindenkit, aki az útjába kerül.

Rivers remek győzelemmel ünnepelt

A Los Angeles Chargers irányítója zsinórban 200. mérkőzésén kezdett, erre korábban csak a Manning testvérek és Brett Favre volt képest. Az ő és csapata jó szériája is kitartott a Seattle ellen, Rivers pedig kiosztotta 360. TD-passzát is.

A hazai Seahawks csak asszisztált, igaz, az elején még pariban volt a Chargersszel, a touchdownünneplésük pedig egészen fenomenális lett.

NFL, 9. játékhét:
New Orleans Saints-Los Angeles Rams 45-35
New England Patriots-Green Bay Packers 31-17
Denver Broncos-Houston Texans 17-19
Seattle Seahawks-Los Angeles Chargers 17-25
Buffalo Bills-Chicago Bears 9-41
Cleveland Browns-Kansas City Chiefs 21-37
Miami Dolphins-New York Jets 13-6
Minnesota Vikings-Detroit Lions 24-9
Washington Redskins-Atlanta Falcons 14-38
Carolina Panthers-Tampa Bay Buccaneers 42-28
Baltimore Ravens-Pittsburgh Steelers 16-23
hétfőn játsszák:
Dallas Cowboys-Tenessee Titans
pénteken játszották:
San Francisco 49ers-Oakland Raiders 34-3