Legjobb szezonja közepén rúgták ki az NFL-edzőt

Baltimore Ravens v Cleveland Browns GettyImageRank2 AMERICAN FOOTBALL
CLEVELAND, OH - OCTOBER 07: Head coach Hue Jackson of the Cleveland Browns talks to the team in the first quarter against the Baltimore Ravens at FirstEnergy Stadium on October 7, 2018 in Cleveland, Ohio. Jason Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hétfőn kirúgták az NFL-ben szereplő Cleveland Browns főedzőjét, Hue Jacksont, ami egyszerre váratlan és várható fejlemény. 

Várható volt, mert a Browns 2-5-1-es mérlege – két győzelme, öt veresége és egy döntetlenje van a csapatnak, aminél négy gárda is gyengébb mutatóval áll – ellenére továbbra sem mutat igazából felfelé ívelő formát. Ugyanakkor ez a két győzelemmel pont kétszer annyi, mint, amennyit az előző két idényben összehozott a Browns – azaz mégis elindulni látszott valami. Azonban jött a szezon második Pittsburgh Steelers elleni meccse, ami Clevelandben nem jelent jót a főedzőknek. A Browns 33-18-ra kikapott, Jackson pedig pakolhatott, ezzel ő lett sorozatban a hatadik Browns-edző, akinek a szezon második Steelers elleni meccse után mutattak ajtót:

A Browns vezetősége a főedző mellett Todd Haley-t, a támadó szekció edzőjét (offensive coordinator) is menesztette, az új vezetőedző pedig a védő szakasz eddig trénere, Gregg Williams lett.

Jackson pedig izgulhat, hogy látnak-e még benne valaha valahol fantáziát az NFL berkein belül: Clevelandből 3-36-1-es mérleggel, azaz 0.088-as (8,8 százalékos) győzelmi mutatóval búcsúzott el. Az első szezonjában 1-15, a másodikban (tavaly) 0-16 volt a mérlege, most pedig, ugye, 2-5-1.

Voltak azért emlékezetes pillanatai:

Vezetőedzői pályafutása egészében sem mutat sokkal jobb számokat, az Oakland Raiders kispadján elért 8-8-as mutatója, összességében egy 11-44-1-es eredményt (20,5 százalék) jelent, amivel a liga történetének 219 eddigi főedzője között a 2018. helyet foglalja el. Csak Bert Bell, a Philadelphia Eagles egykori főedzője szerénykedik mögötte, aki 1936-41 között egy 17,6 százalékos eredményt tudott felmutatni.