Nagy a népszerűség, jövőre már négy NFL-meccs lesz Londonban

fbl Horizontal
A general view of the exterior of Wembley Stadium is pictured in west London, on April 27, 2018. - The Football Association have received an offer to buy iconic Wembley stadium in a shock move that increases the chances of an NFL team taking up permanent residence in London. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Vágólapra másolva!
Jövőre négy mérkőzést rendeznek Londonban a profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszából.

Az NFL keddi bejelentése szerint a mostani szezonban rendezett három találkozó iránti nagy érdeklődés miatt döntöttek úgy, hogy a következő idényben eggyel emelik az európai mérkőzésszámot.

A Wembley két meccsnek ad majd helyszínt Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Egyelőre csak a Jacksonville Jaguars együtteséről tudni biztosan, hogy jövőre is pályára lép a brit fővárosban, ugyanis a klubnak szerződése van erről a ligával. A találkozók közül kettőnek a Wembley Stadion, kettőnek a Tottenham Hotspur épülő új arénája ad majd otthont.

A liga először 2007-ben rendezett mérkőzést Nagy-Britanniában, azóta összesen 24 találkozót bonyolítottak le Londonban. Mostanáig három együttes, a Green Bay Packers, a Carolina Panthers és a Houston Texans nem játszott európai meccset, igaz, utóbbi 2016-ban Mexikóvárosban már pályára lépett.