Kanadai nap az NHL-ben

Calgary Flames v Toronto Maple Leafs GettyImageRank2 nhl hockey
TORONTO, ON - OCTOBER 29: Johnny Gaudreau #13 of the Calgary Flames has a puck go high over Frederik Andersen #31 of the Toronto Maple Leafs during an NHL game at Scotiabank Arena on October 29, 2018 in Toronto, Ontario, Canada. The Flames defeated the Maple Leafs 3-1. Claus Andersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Három kanadai csapat részvételével két mérkőzést rendeztek keddre virradó éjszaka az NHL-ben. A Calgary és a Vancouver örülhetett a lefújás után.

A Calgary Flames idegenben nyert a Toronto Maple Leafs ellen. Negyven perc után még úgy nézett ki, hogy a szurkólók a jövő hétig sem látnak gólt, de aztán a harmadik harmad elején 55 másodpercen belül előbb Sean Monahan, majd Elias Lindholm vette be a hazaiak kapuját. Az 57. percben Nazem Kadri még visszahozta a reményt, de hat másodperccel a vége előtt Michael Frolik eldöntötte a meccset.

Elias Lindholm gólja egy gyönyörű assziszt után:

A Vancouver Canucks hazai jégen nyert az öt meccses győzelmi sorozattal érkező Minnesota Wild ellen. Az első harmadban fél percen belül volt egy gólváltás, majd a második játékrészben másfél percen belül ütött kettőt a Canucks, innen pedig már nem volt visszaút a Wild számára.

Elias Petterson két gólt jegyzett, ez volt a második:

Eredmények:
Toronto Maple Leafs–Calgary Flames 1-3
Vancouver Canucks–Minnesota Wild 2-5