Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban bemutatkozott hazai pályán LeBron James, a Los Angeles Lakers új igazolása. Az ellenfél a tavalyi elődöntős, idén bajnoki álmokat szövögető Houston Rockets volt, és aki azt várta ettől a csúcsrangadótól, hogy emlékezetes lesz, az nem csalódott. Igaz, nem a játék miatt vált felejthetetlenné az összecsapás, hanem a negyedik negyedben kialakult tömegverekedés miatt.

LeBron James hazai bemutatkozására megannyi világsztár volt kíváncsi élőben, ott volt a Staples Centerben Floyd Mayweather, Jonah Hill, Kendall Jenner, és természetesen a hatalmas Lakers-rajongó, örök bérletes Jack Nicholson is. Izgalmakban egyáltalán nem volt hiány, aztán

a negyedik negyedben, egypontos Rockets-vezetésnél elszabadultak az indulatok.

Brandon Ingram ütött be egy faultot James Hardenen, aki nekiállt reklamálni, hogy adják meg a kosarát. Ingramnek ez nem tetszett, jó nagyot taszított ellenfelén, de itt még úgy tűnt, sikerült megfékezni a balhét. Aztán jött a Rockets irányítója, Chris Paul, aki megpróbálta kinyomni Rajon Rondo szemét, a Lakers veteránja egy balhoroggal válaszolt erre, végül LeBron James ugrott közéjük. Érdekesség, hogy nem csapattársát, hanem Pault rángatta arrébb, bár az köztudott, hogy a két klasszis jó barátságot ápol.

Végül Ingramet, Pault és Rondót is kiállították, az intermezzo pedig a Lakerst zavarta meg jobban, amely nemhogy fordítani nem tudott, de a végén kilenc ponttal kikapott. Rondo egyébként állítólag leköpte Pault, ami viszont tény, hogy mindhárom kiállított kosaras eltiltásra is számíthat.

Mayweathernek tetszett, amit látott:

Eredmények, NBA:

Indiana Pacers-Brooklyn Nets 132-112
Washington Wizards-Toronto Raptors 113–117
New York Knicks-Boston Celtics 101–103
Philadelphia 76ers-Orlando Magic 116–115
Miami Heat-Charlotte Hornets 112–113
Chicago Bulls-Detroit Pistons 116–118
Dallas Mavericks-Minnesota Timberwolves 140–136
Denver Nuggets-Phoenix Suns 119–91
Portland Trail Blazers-San Antonio Spurs 121–108
Los Angeles Lakers-Houston Rockets 115–124