Vágólapra másolva!
Több mint tíz év elteltével játszottak NBA-mérkőzést Seattle városában. Az észak-amerikai kosárlabdaliga előszezonjának egyik mérkőzését az észak-nyugati városban rendezték, ahol a helyi közönség egy régi kedvencet is köszönthetett Kevin Durant személyében.

Napjaink egyik legjobb játékosa 2007-ben került az NBA-be, amikor az újoncbörze második helyén őt választotta a Seattle SuperSonics csapata. A feltörekvő fiatal itt töltötte első idényét, megnyerte az Év Újonca-díjat, a klub azonban 2008-ban elköltözött Oklahoma City-be, ahol azóta OKC Thunderként működik. Durant itt 2016-ig játszott, majd nagy port kavarva a Golden State Warriorshoz igazolt, ahol azóta két bajnoki címet szerzett.

Seattle azóta NBA-csapat nélkül tengődik, igaz, valószínűleg 2020-ban kap egy NHL-es klubot a város, sőt, az is lehet, hogy a kosárlabda is visszaköltözik az észak-nyugati partvidékre. A szurkolók már annak is örültek, hogy egy előszezon mérkőzés erejéig ismét NBA-mérkőzést láthatnak, amikor a Golden State a Sacramento Kingsszel csapott össze magyar idő szerint szombat hajnalban. Durant pedig megadta a módját a visszatérésnek, a Sonics '90-es évekbeli sikercsapatának emblematikus tagjának, Shawn Kempnek a mezét viselve jelent meg a pályán.

A kezdő sípszó előtt a szupersztár néhány kedves szót is intézett egykori rajongóihoz. Megköszönte a támogatást, kitartást kívánt a szurkolóknak, majd reményét fejezte ki, hogy egy nap végleg visszatér az NBA Seattle-be.

Durant a pályán nyújtott teljesítményével is kiszolgálta a közönséget, 26 perc alatt 26 pontot dobott, leszedett hat lepattanót és kiosztott hat gólpasszt is, vezetésével a Warriors 122-94-re kiütötte a Kingst.