Vágólapra másolva!
A Nemzeti Futball Liga (NFL) címvédője, a Philadelphia Eagles leigazolta korábbi elkapóját, Jordan Matthewst, aki egy balul sikerült buffalói év után tér vissza első profi csapatához. A játékos a bejelentést követően meglehetősen érdekes megjegyzést tett tavalyi állomáshelyére.

Matthewst 2014-ben választotta ki az Eagles az újoncbörze második körében, karrierje első három szezonját Philadelphiában töltötte, ahol minden évben 800 yard fölött termelt. A csapat azonban 2017 nyarán túladott rajta annak érdekében, hogy megerősítse a védelmét, a cornerback Ronald Darbyért cserébe Buffalóba küldte. A következő idény borzalmasan sikerült Matthewsnak mind játék, mind egészség szempontjában, többször is sérülés hátráltatta, így a csapat egy év után megvált tőle.

Jordan Matthews sajátos emlékeket őriz az egyetlen buffalói évéről Forrás: AFP/2017 Getty Images/Brett Carlsen

2018 áprilisában leigazolta a New England Patriots, amely még az előszezon előtt kitette keretéből. Most az Eagles adott neki egy második esélyt, miután páratlan sérüléshullám sújtja a bajnok elkapóit, Matthews pedig megpróbálhatja helyrehozni a kisiklott pályafutását.

Az biztos, hogy máris belopta magát (újra) az újságírók és a szurkolók szívébe. Amikor megkérdezték tőle, hogyan emlékszik vissza az egyetlen buffalói évére, a játékos így válaszolt:

A nem létező "Év nyilatkozata"-díjat már oda is lehet neki adni, azonban innentől a pályán is legalább ennyire emlékezetes teljesítményt kell majd nyújtania.