Vágólapra másolva!
Már az is óriási szó volt, hogy draftolták, most viszont már biztos, hogy a Seattle Seahawks szűkített keretének is tagja lesz az NFL első amputált végtaggal játszó sportolója, Shaquem Griffin.

A 23 éves linebacker - akiről bővebben itt és itt is írtunk - élt az előszezon három hetében felkínált lehetőséggel, és még a szerencse is mellé állt, legalábbis annyiban, hogy K. J. Wright, aki a hierarchiában az első ezen a poszton még nem épült fel teljesen az artroszkópos térdműtétje után, így Pete Carroll várhatóan az előszezonban remeklő Griffinnek ad lehetőséget az ellenfél első támadása során.

Shaquem Griffin nem ismer lehetetlent Forrás: AFP/2018 Getty Images/Otto Greule Jr

Griffin nagyszerű teljesítményt nyújtott az előszezonban, ahol öt mérkőzésen 26 szerelést mutatott be, amivel posztján holtversenyben az ötödik helyen zárt a háromhetes nyári felkészülési időszak rangsorában.

"Őrülten hangzik, de nem az – mondta Griffin a csapat sajtótájékoztatóján. – Vártam a lehetőséget, és biztos vagyok benne, hogy képes leszek K. J.-t helyettesíteni. Nagyon sokat beszéltünk, figyelt rám, hogy betéve tudjam a playbookot (a csapat játékait tartalmazó könyv - a szerk.), most pedig készen állok, hogy pályára lépjek, amíg ő vissza nem térhet."

"Az első héten nagyszerűen játszott, rögtön az első meccsén kilenc szerelése volt, de talán egy kicsit túl is pörgött, ezért a második hétre visszaesett a játéka, az utolsó héten viszont ismét nagyon jó volt. Ez egy igen fontos poszt a csapatunkban, így nagy szükségünk van a jó teljesítményre, különösen most, hogy K. J. Wrightra még nem számíthatunk. Kíváncsi vagyok, mire fog menni" – mondta Pete Carroll, a Seahawks főedzője.