A Vegas a Stanley-kupa döntőjében sem húzza be a féket

2018 NHL Stanley Cup Final - Game One GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY USA Nevada Las Vegas Winter Sport COMMEMORATION Photography National Hockey League Washington Capitals Playoffs Game One Stanley Cup Finals Round Three Hockey Ryan Reaves Br
LAS VEGAS, NV - MAY 28: Ryan Reaves #75 of the Vegas Golden Knights celebrates his third-period goal past Braden Holtby #70 of the Washington Capitals in Game One of the 2018 NHL Stanley Cup Final at T-Mobile Arena on May 28, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Golden Knights defeated the Capitals 6-4. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Fordulatokban, gólokban és védelmi hibákban gazdag mérkőzésen az újonc Vegas Golden Knights 6-4-re legyőzte a vendég Washington Capitals együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének első mérkőzésén magyar idő szerint kedd hajnalban. A Stanley Kupáért folyó, az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc második összecsapását közép-európai idő szerint csütörtökön játsszák, ugyancsak Las Vegasban.

Eredmény:
Stanley Kupa, döntő, 1. mérkőzés:
Vegas Golden Knights-Washington Capitals 6-4 (2-2, 1-1, 3-1)
gól: C. Miller (8.), Karlsson (19.), Smith (24.), Reaves (43.), Nosek (50., 60.), illetve Connolly (15.), Bäckström (16.), Carlson (29.), Wilson (42.)

Jól kezdett az újonc, és Colin Miller távoli lövése vágódott a kapuba a 8. percben. Lassan magára talált a Washington, és gyorsan fordított. Előbb Michal Kempny lövésébe Brett Connolly nyúlt bele a kapunak háttal, és Marc-Andre Fleury tehetetlennek bizonyult, majd 42 másodperc múlva Nicklas Bäckström közelről, fonákkal talált be. Azonban még az első szünet előtt William Karlsson a hátsó palánkról visszapattanót villámgyors mozdulattal Braden Holtby kapujába terelte.

A második harmad is hazai találattal indult, a pakk az egyedül felejtett Reilly Smith elé pattogott, és a csatár nem hibázott. Miller növelhette volna a különbséget, azonban lecsorgó lövését Holtby a gólvonal előtt kitolta. A 29. percben a hátvéd John Carlson merészkedett előre, parádés passzt kapott T.J. Oshie-tól, és nem volt nehéz dolga a szétzilált védelem mögött a kapuba találnia.

A harmadik játékrész gyors gólváltással kezdődött. A vendégek orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin rosszul eltalált lövésébe Tom Wilson szúrt bele, a korong Fleury bal sarkánál elakadt, de a hazaiak kapusa ezt nem láthatta, és véletlenül saját kapujába húzta azt a lábával.

Bő egy perc múlva a 102 kilós Ryan Reaves használta ki testi fölényét, és a védők gyűrűjéből egyenlített. A harmad derekán a cseh Tomas Nosek ismét a Vegast juttatta előnyhöz, miután értékesítette a Shea Theodore szép keresztpasszát.

A hajrában hiába birtokolta többet a korongot és az utolsó két percre hiába hozta le kapusát a fővárosi együttes - amelynek volt komoly egyenlítési lehetősége is -, Nosek 2,7 másodperccel a vége előtt üreskapus góllal beállította a 6-4-es végeredményt.

A hazaiak annak is köszönhették sikerüket, hogy a negyedik számú támadósoruk - amelynek elsősorban az eredmény tartása lenne a feladata - a harmadik harmadban három gólt is szerzett.