NHL: nagyot küzdött a Vegas, elvette a Jets pályaelőnyét

Vegas Golden Knights v Winnipeg Jets - Game Two GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY Scoring Canada Sports Team Winter Sport Winnipeg Stanley Cup Photography National Hockey League Playoffs Game Two Stanley Cup Playoffs NHL Western Conference Final
WINNIPEG, MB - MAY 14: Jonathan Marchessault #81 of the Vegas Golden Knights is congratulated by his teammates after scoring a third period goal against the Winnipeg Jets in Game Two of the Western Conference Finals during the 2018 NHL Stanley Cup Playoffs at Bell MTS Place on May 14, 2018 in Winnipeg, Canada. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) nyugati főcsoportdöntőjének második mérkőzésén a Vegas Golden Knights nyerni tudott Winnipegben és ezzel kiegyenlített a párharcban.

Az első mérkőzésen a hazai Jets három gyors góllal nyitott, így az újonc Golden Knights ezúttal kiemelt figyelmet fordított a kezdésre. Ugyan a Winnipeg eljutott egy kapuvasig, de a Vegas szerezte meg a vezetést az év közben Detroitból érkező Tomas Tatar izmozásával.

A nevadaiaknál is tudják, hogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg, lendületben maradt a csapat, Jonathan Marchessault szólója után máris 2-0-ra vezettek az első harmadban.

A második felvonás leginkább a küzdelemről és a fizikális játékról szólt, gól nem született. Egészen a 48. percig kellett várni az újabb találatra, ekkor Nikolaj Ehlers volt eredményes emberelőnyből, igaz, ehhez kellett a rájátszásban eddig elképesztően védő Marc-André Fleury bakija is.

Még mielőtt teljesen feltámadhatott volna a Winnipeg, ismét jött Marchessault, aki Reilly Smith szép akciója és passza után egy higgadt csellel juttatta a korongot a kapuba, amivel lehűtötte a kedélyeket.

A maradék időben Fleury és a Golden Knights jól állta a sarat is kihúzta kapott gól nélkül, azaz 3-1-re győzött és kiegyenlített az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. A következő két mérkőzést Las Vegasban játsszák a csapatok.

Nyugati főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Winnipeg Jets-Vegas Golden Knights 1-3
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1