Egy félidőt bírt a Houston, előnyben a címvédő a nyugati döntőben

Golden State Warriors v Houston Rockets - Game One GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
HOUSTON, TX - MAY 14: James Harden #13 of the Houston Rockets defends Kevin Durant #35 of the Golden State Warriors in the first half in Game One of the Western Conference Finals of the 2018 NBA Playoffs at Toyota Center on May 14, 2018 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) idei szezonjának talán leginkább várt párharca kezdődött meg magyar idő szerint kedd hajnalban, amikor a Houston Rockets fogadta a címvédő Golden State Warriorst. Sokan a texiasiakat tartják a legesélyesebbnek arra, hogy megfogják a bajnokot, de a GSW megmutatta, hogy nem eszik olyan forrón a kását, azonnal elvette az alapszakaszgyőztes pályaelőnyét.

Pedig a Rockets úgy kezdett, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A leendő MVP, James Harden triplája nyitotta a meccset, a túloldalon pedig Clint Capela úgy betakarta Kevin Durantet, hogy a csarnok azonnal megőrült.

A Warriors ellen azonban soha nem elég egy jó kezdés, folyamatosan 100%-ot kell nyújtani, különben baj lehet. A bajnok vissza is jött a meccsbe és a nagyszünetig tartotta az egál közeli állást.

Majd jött a harmadik negyed, amikor állva hagyta ellenfelét, Durant elszabadult, közben a védekezés is összeállt, a Houstont egyedül Harden tartotta életben, Chris Paul kifejezetten gyenge meccset hozott. Mondjuk arra biztos emlékezni fog, amikor egy komoly bokatörő csel után fenékre ültette Steph Curryt.

Curry egyébként rá nem jellemző módon védekezésben is jeleskedett.

Végül a Golden State-nek sikerült a Houstont 106 ponton tartania (ebből Harden 41-et szórt), míg támadásban Durant és Klay Thompson tarthatatlan volt (37, illetve 28 pont). Nem bírta el a túl nagy tűzerőt a Rockets, így a Warriors 119-106-ra nyert és azonnal elvette a hazaiak pályaelőnyét, valamint 1-0-s előnyre tett szert az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Eredmény:
Nyugati főcsoport, döntő, első mérkőzés:
Houston Rockets-Golden State Warriors 106-119