Ovecskinék hatalmas lépést tettek a Stanley-döntő felé

Washington Capitals v Tampa Bay Lightning - Game Two GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY Scoring USA Sports Team Florida - US State Tampa Winter Sport COMMEMORATION Stanley Cup Photography Tampa Bay Lightning Alexander Ovechkin National Hockey Lea
TAMPA, FL - MAY 13: Alex Ovechkin #8 of the Washington Capitals celebrates with teammate Evgeny Kuznetsov #92 after scoring a goal against Andrei Vasilevskiy #88 of the Tampa Bay Lightning during the third period in Game Two of the Eastern Conference Finals during the 2018 NHL Stanley Cup Playoffs at Amalie Arena on May 13, 2018 in Tampa, Florida. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) keleti főcsoport-döntőjében a második mérkőzést játszották magyar idő szerint hétfő hajnalban. A Tampa Bay Lightning az elsőn elveszítette pályaelőnyét, rendkívül fontos lett volna tehát az egyenlítés, azonban a vendég Capitals ismét hengerelt, így mindkét meccset elhozta Tampából, ráaádásul a következő kettőt az amerikai fővárosban játsszák.

A Capitals már az elején jelezte, hogy nem szeretné visszaengedni a Tampát a párharcba, a 28. másodpercben Tom Wilson szerzett vezetést.

A Lightning nem esett kétségben és még az első játékrészben fordított két emberelőnyös találattal, először Brayden Point, majd a csapatkapitány Steven Stamkos volt eredményes.

Senki nem gondolta volna ekkor, hogy ezután már csak öt Washington-gól születik.

Devante Smith-Pelly először kiegyenlített a 23. percben, majd a harmad utolsó 62 másodpercében Lars Eller és Jevgenyij Kuznyecov góljaival sokkolta a Capitals a hazai együttest.

A harmadik húszpercben aztán Ovecskin is hozzászólt a meccshez egy leindítás után, a 6-2-es végeredményt pedig Brett Connolly állította be néhány perccel később.

A Tampa ezzel rendkívül nehéz helyzetbe került, ugyanis összesítésben 0-2-re áll a négy győzelemig tartó párharcban, ráadásul a csapatok most mennek csak Washingtonba. És ha ez nem lenne elég, a Lightning idei legeredményesebb játékosát, Nyikita Kucserovot lehet, hogy el is tiltják ezért az alattomos mozdulatért.

Eredmény:
Keleti főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 2-6
Az állás: 2-0 a Washington javára