A Jets győzelmével indult a nyugati főcsoport döntője az NHL-ben

Vegas Golden Knights v Winnipeg Jets - Game One GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
WINNIPEG, MB - MAY 12: Ryan Carpenter #40 of the Vegas Golden Knights is defended by Ben Chiarot #7 of the Winnipeg Jets during the third period in Game One of the Western Conference Finals during the 2018 NHL Stanley Cup Playoffs at Bell MTS Place on May 12, 2018 in Winnipeg, Canada. The Winnipeg Jets defeated the Vegas Golden Knights 4-2. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Winnipeg Jets hazai pályán 4-2-re legyőzte a Vegas Golden Knights csapatát az NHL nyugati főcsoportdöntőjének első mérkőzésén. A párharc az egyik fél negyedik sikeréig tart.

Ahhoz képest, hogy a Jets csütörtökön még hetedik mérkőzést játszott Nashville Predators otthonában, ők kezdték sokkal frissebben a meccset, és Dustin Byfuglien góljával már 65 másodperc elteltével vezettek. Hét és fél perc elteltével pedig már 3-0 volt a javukra, innen pedig csupán a szépítésre futotta a liga újoncának.

Patrik Laine ütötte a másodikat:

A hazaiaknál Blake Wheeler három gól előkészítéséből is kivette a részét, és a védelmük is jól működött, a Vegas ugyanis csupán 21-szer tudta célba venni Connor Hellebuyck kapuját.

Eredmény, NHL nyugati főcsoportdöntő, 1. mérkőzés:
Winnipeg Jets–Vegas Golden Knights 4-2 (3-1, 1-1, 0-0)
a négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Jets javára

A második mérkőzést hétfőn játsszák Winnipegben.