Ovecskin vezetésével előnyben a Washington a keleti döntőben

Washington Capitals v Tampa Bay Lightning - Game One GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
TAMPA, FL - MAY 11: Alex Ovechkin #8 of the Washington Capitals celebrates after scoring a goal against Andrei Vasilevskiy #88 of the Tampa Bay Lightning during the first period in Game One of the Eastern Conference Finals during the 2018 NHL Stanley Cup Playoffs at Amalie Arena on May 11, 2018 in Tampa, Florida. Mike Carlson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiligában (NHL) magyar idő szerint megkezdődött a főcsoportdöntők köre, méghozzá a keleti párharc első meccsével. A vendég Washington Capitals végig jobban játszva, Alex Ovecskin góljának és gólpasszának köszönhetően elvette a Tampa Bay Lightning pályaelőnyét és 1-0-ra vezet.

Jobban kezdett a fővárosi alakulat, Michal Kempny élete első playoff-góljával már a 8. percben megszerezte a vezetést. Az első harmad utolsó másodperceiben aztán a hazaiak sztárja, Nyikita Kucserov egalizált egy fantasztikus egyéni megoldással, legalábbis elsőre úgy tűnt.

A gólt viszont szinte azonnal érvénytelenítették a játékvezetők, sőt,

még a Lightning került emberhátrányba,

ugyanis csúnyán elcserélte magát a csapat és hat mezőnyjátékos volt a jégen az orosz találatánál. Az emberelőnyt pedig rögtön kihasználta a Capitals egy másik orosz, a szupersztár Alex Ovecskin irgalmatlan erejű bombájával, így 1-1 helyett 2-0 lett az állás.

A második harmadban a Washingtonnak sikerült megdupláznia az előnyét Jay Beagle és Lars Eller révén, így a Tampa hiába kapott életre a záró játékrészre és ütött két gólt, az egyenlítés nem jött össze, 4-2-re nyert a Capitals.

Végeredmény, NHL rájátszás, keleti döntő 1. mérkőzés:
Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 2-4 (0-2, 0-2, 2-0)
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Washingtonnak.