A New York Yankees és ősi riválisa Londonban fog megmérkőzni

New York Yankees v Boston Red Sox GettyImageRank2 SPORT BASEBALL American League National League
BOSTON, MA - JULY 15: Aaron Judge #99 of the New York Yankees is tagged out by Xander Bogaerts #2 of the Boston Red Sox while trying to steal against Christian Vazquez #7 during the twelfth inning at Fenway Park on July 15, 2017 in Boston, Massachusetts. Rich Gagnon/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jövőre kétszer is megmérkőzik egymással Londonban az észak-amerikai baseball-bajnokság (MLB) leghíresebb csapatai közül kettő, a New York Yankees és a Boston Red Sox.

A tengerentúli liga keddi bejelentése szerint a londoni Olimpiai Stadionban 2019. június 29-én és 30-án sorra kerülő összecsapások

az MLB történetének első európai alapszakasz-mérkőzései lesznek.

A közlemény kitér rá, hogy az MLB 2020-ban is szeretne találkozókat rendezni a brit fővárosban, s amennyiben a kezdeményezés sikeresnek és népszerűnek bizonyul, akkor hosszú távon is terveznek Európában meccseket játszani.

A helyszín mindegy, a Yankees és a Red Sox mindig vérre menő küzdelmet vív Forrás: AFP/2017 Getty Images/Rich Gagnon

A összecsapásokra a West Ham United otthonául szolgáló arénát át kell majd alakítani, hogy baseballozni lehessen benne, a találkozókat 55 ezren láthatják majd a helyszínen.
Az MLB alapszakaszában korábban már rendeztek mérkőzéseket Észak-Amerikán kívül Japánban és Ausztráliában, de

a liga most az európai piacot is szeretné meghódítani.

Az 1901-ben alapított New York Yankees rekordot jelentő 27 alkalommal, az ugyancsak abban az évben megalakult Red Sox nyolcszor nyerte meg az MLB döntőjének számító World Seriest.