Főcsoportdöntőbe jutott a Tampa Bay és a Vegas Golden Knights is

Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Six GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY USA Closed Sports Team California Winter Sport San Jose - California Winning Stanley Cup Photography Marc-Andre Fleury SAP Center at San Jose National Hockey Lea
Marc-Andre Fleury vezérletével hatalmas bravúrt hajtott végre a Vegas
Vágólapra másolva!
Az újonc Vegas Golden Knights a nyugati, míg a Tampa Bay Lightning a keleti főcsoport döntőjébe jutott be vasárnap az NHL-ben.

A Las Vegas-i együttes a San Jose Sharks, a Tampa Bay pedig a Boston Bruins elleni elődöntős párharcát nyerte meg 4-2-re, illetve 4-1-re.

Marc-Andre Fleury, a Golden Knights 33 éves kanadai kapusa 28 lövést védett, és az idei rájátszás során már negyedszer őrizte hibátlanul a kapuját. A liga történetében a Toronto Arenas (1918) és a St. Louis Blues (1968) után a Vegas lett a harmadik klub, amely újoncként több párharcot vívott meg sikerrel a playoffban. A Golden Knights következő ellenfele a Nashville Predators vagy a Winnipeg Jets lesz, a párharcban utóbbi 3-2-re vezet.

Marc-Andre Fleury vezérletével hatalmas bravúrt hajtott végre a Vegas Forrás: AFP/2018 Getty Images/Ezra Shaw

Az egygólos hátrányban lévő Tampa Bay a második harmad közepén 3:17 perc alatt fordított, majd győzelmét az 59. percben üres kapus góllal biztosította be. A Lightning 23 éves orosz kapusa, Andrej Vaszilevszkij 27 lövést védett, 14 alkalommal a záró felvonásban. A Tampa Bay a főcsoport döntőjében a címvédő Pittsburgh Penguins vagy a Washington Capitals gárdájával találkozik majd, utóbbi a párharc ötödik felvonását követően 3-2-re vezet.

San Jose Sharks-Vegas Golden Knights 0-3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-2 a Vegas javára

Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 3-1
A párharc végeredménye: 4-1 a Tampa Bay javára