A Vegas Golden Knights egy győzelemre van a főcsoportdöntőtől

San Jose Sharks v Vegas Golden Knights GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY Scoring USA Sports Team Nevada Las Vegas BENCH Winter Sport Winning COMMEMORATION Photography National Hockey League San Jose Sharks Round Three short-handed Hockey Scoring
LAS VEGAS, NV - MARCH 31: William Karlsson #71 of the Vegas Golden Knights celebrates with teammates on the bench after he scored a short-handed game-winning goal against the San Jose Sharks in the third period of their game at T-Mobile Arena on March 31, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Golden Knights won 3-2 and clinched the Pacific Division title. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az újonc Vegas Golden Knights hazai pályán 5-3-ra legyőzte a San Jose Sharks csapatát, így 3-2-re vezet a párharcban, és már csak egyetlen siker választja el, hogy főcsoportdöntőbe jusson az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A nevadai együttes kapusa, a Pittsburgh Penguins gárdájával háromszoros bajnok Marc-Andre Fleury 27 védéssel vette ki a részét a sikerből. A kanadai 69. meccsét nyerte meg a rájátszásban, ezzel feljött az örökrangsor tizedik helyére.

Egy győzelem még kell Forrás: AFP/2018 Getty Images/Ethan Miller

Keleten a Tampa Bay Lightning jutott a továbbjutás küszöbére, mivel a Boston Bruins elleni párharc negyedik találkozóján már a harmadik győzelmét aratta. A floridaiak ezúttal idegenben, hosszabbításban csikarták ki a győzelmet. A találkozót eldöntő gólt Dan Girardi szerezte a ráadásban.

Eredmények, főcsoport-elődöntő:
kelet:
Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 3-4 - hosszabbítás után
A párharc állása: 3-1 a Tampa Bay javára.

nyugat:
Vegas Golden Knights-San Jose Sharks 5-3
A párharc állása 3-2 a Vegas javára.