NHL: Mikael Granlund gólját a focisták is megirigyelnék

Minnesota Wild v New York Rangers GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY Scoring USA Sports Team New York City Winter Sport Madison Square Garden COMMEMORATION New York Rangers Photography National Hockey League Minnesota Wild Hockey Mikael Granlund
NEW YORK, NY - FEBRUARY 23: Mikael Granlund #64 of the Minnesota Wild celebrates with teammates after scoring a goal in the first period against the New York Rangers during their game at Madison Square Garden on February 23, 2018 in New York City. Abbie Parr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján több olyan játékos is bemutatkozott új klubjában, akiket a hétfői cserestopkor, vagy közvetenül előtte igazoltak. Rick Nash, Ryan Hartman és Paul Stastny is meglőtte első gólját új csapatában, Mikael Granlund pedig olyan gólt szerzett, amivel a focipályán is megállná a helyét.

Az este rangadóján a Winnipeg Jets fogadta a Nashville Predatorst. Mindkét együttes erősített a cserestop előtt, előbbi Paul Stastnyt szerezte meg St. Louisból, utóbbi Ryan Hartmant Chicagóból. Az izgalmak nem is maradtak el, az első harmad még gól nélkül ért véget, a másodikban azonban rögtön 7 találat is esett. Majd a Jets elhúzott 5-3-ra, de fordított a Predators és végül 6-5-re nyert. A győztes gólt éppen Hartman szerezte mindössze egy perccel a vége előtt.

A gólnál egyébként a Nashville svájci csapatkapitánya, a hátvéd Roman Josi az ötödik (!) gólpasszát jegyezhette.

A túloldalon Paul Stastny sem panaszkodhatott, mert a Jets ugyan veszített, de ő máris két ponttal zárt, először egy emberelőnyös gólpasszt szerzett, majd meglőtte első gólját is Jets-mezben, méghozzá egy igen szépet.

A Boston Bruins már korábban cserélt Rick Nashért, aki az első meccsén egy kapuvasig jutott, a másodikon viszont már betalált, sőt, kapott góltól is megmentette csapatát, amely végül hosszabbításban verte a Carolina Hurricanest. A rutinos csatárnak egyébként ez volt a 800. NHL pontja.

És a mentése:

Minneapolisban szintén csoportrangadót rendeztek, ahol a hazai Wild 8-3-ra kiütötte a gyengélkedő St. Louis Bluest. Eric Staal mesterhármast ért el, de talán nem erről, hanem a finn Mikael Granlund góljáról marad emlékezetes a mérkőzés. Egy kipattanó korongot gyönyörűen mellre vett, majd még a levegőben bevágta a kapuba.

San Joséban is bemutatkozott egy új játékos, Evander Kane és rögtön hozzátette a magáét csapata 5-2-es sikeréhez az Edmonton ellen. Két gólpasszt adott, ráadásul hozta a kemény, fizikális játékát, amiért szerették korábbi csapatainál. Itt például lebontotta Matthew Benninget (ami mondjuk a szabályosság határát súrolja), majd adott egy asszisztot, amivel egyenlít a Sharks.

Eredmények:
Vegas Golden Knights-Los Angeles Kings 1-4
Boston Bruins-Carolina Hurricanes 4-3 - hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins-New Jersey Devils 2-3
Washington Capitals-Ottawa Senators 3-2
Florida Panthers-Toronto Maple Leafs 3-2 - hosszabbítás után
Minnesota Wild-St. Louis Blues 8-3
Winnipeg Jets-Nashville Predators 5-6
Dallas Stars-Calgary Flames 2-0
San Jose Sharks-Edmonton Oilers 5-2