NHL: ismét a kapusoké volt a főszerep

Dallas Stars v New York Islanders GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
NEW YORK, NY - DECEMBER 13: Thomas Greiss #1 of the New York Islanders replaces Jaroslav Halak #41 in the nets during the second period against the Dallas Stars at the Barclays Center on December 13, 2017 in the Brooklyn borough of New York City. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Négy mérkőzést játszottak az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A New York Islanders ismét 3-0-ra nyert, most azonban a másik kapus parádézott, de nem volt egyedül.

A New Yorki csapat a Carolina Hurricaneshez látogatott, ismét sok lövést kapott, de gólt megint nem engedett, ez pedig ezúttal nem Jaroslav Halak, hanem a német kapus, Thomas Greiss érdeme főleg, aki 45-ből 45 lövést hárított és hibátlanul lehozta a meccset.

Szintén parádézott kollégája, a Philadelphia kapusa, Michal Neuvirth, aki 36 lövésből 35-öt megfogott, a a Flyers pedig hosszabbításban győzött Columbusban a Blue Jackets vendégeként, megtörve ezzel egy több mint 12 éves átkot.

It's @travis_konecny with the pass, but the @easportsnhl OT winner's all Sean Couturier.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Winnipeg Jets 6-1-re kiütötte a Colorado Avalanche csapatát, a klub egyik legjobb játékosa, Mark Scheifele nemrég tért vissza hosszú kényszerpihenője után, ezúttal három gólpasszal segítette a kanadaiakat. Itt például egy emberhátrányos gólért verekszik meg.

What a power move by @mscheif to get the on this shorty.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Dallas Stars a St. Louis Blues ellen tudta otthon tartani a két pontot, a hazaiak kapusa, Ben Bishop 28 védést mutatott be.

Eredmények:
Carolina Hurricanes – New York Islanders 0-3
Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 1-2 – hosszabbítás után
Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 6-1
Dallas Stars – St. Louis Blues 2-1