NHL: Zsinórban nyolcadszor veszített az elmúlt évtized kirakatcsapata

Anaheim Ducks v Chicago Blackhawks GettyImageRank2 ICE SPORT HORIZONTAL Waist Up ICE HOCKEY USA Illinois Chicago - Illinois Winter Sport United Center Winning COMMEMORATION Chicago Blackhawks Photography Anaheim Mighty Ducks National Hockey League Brent S
CHICAGO, IL - FEBRUARY 15: John Gibson #36 and Josh Manson #42 of the Anaheim Ducks celebrate a win as Brent Seabrook #7 of the Chicago Blackhawks skates off the ice at the United Center on February 15, 2018 in Chicago, Illinois. The Ducks defeated the Blackhawks 3-2. Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján győzni tudott a keleti első Tampa Bay Lightning és a nyugati éllovas Vegas Golden Knights is. Nem megy viszont 2010, 2013 és 2015 bajnokának, a Chicago Blackhawksnak, amely zsinórban nyolcadik meccsén szenvedett vereséget.

Győzött a címvédő Pittsburgh Penguins is, zsinórban tizedszer hazai jégen. A szenvedő fél a Los Angeles Kings volt, amelyben meglőtte első gólját a két nappal ezelőtt Ottawából megszerzett Dion Phaneuf.

A listavezető Tampa Bay a Detroit Red Wings ellen győzött 4-1-re. A hazai együttes hamar megszerezte a vezetést, de Steven Stamkos góljánál inkább a gólpasszt adó Victor Hedmant kell kiemelni.

Victor can sure Hedman a pass. What a feed to Stammer.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Chicago Blackhawks ismét veszített, zsinórban nyolcadszor, ráadásul megint leadta az előnyét a meccsen. Távolodik a rájátszás, persze ilyen hibákkal ez nem is csoda.

If it ain't broke, don't fix it. @ondrej_kase goes to his go-to. Works once again.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Az Ottawa hosszabbításban győzte le a divíziórivális Buffalo Sabrest, a mindent eldöntő gólt Mike Hoffman szerezte egy szép Duchene-Karlsson-Hoffman összejáték végén.

The @senators in OT? You know who they're calling for the @easportsnhl OT-winner.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Washington Minneapolisban nyert a Wild ellen, Aleksz Ovecskin pedig, ha már nem lehet ott az olimpián, akkor itt gyűjtögeti a pontokat, már 1100-nál tart NHL-pályafutása során.

Folytatódik a Montreal vesszőfutása, ezúttal az Arizona vendégeként is sikerült kikapnia a quebec-i csapatnak. Persze, amikor a kapus is kiváló napot fog ki ellenük, akkor nincs mit tenni. Antti Raanta védése az év végi összefoglalókba is bekerül majd.

Get this puck outta here!

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A New Yorki derbit az Islanders nyerte 3-0-ra, az újonc Matthew Barzal három pontot szerzett, a kapus Jaroslav Halak pedig mind az 50 Rangers-lövést hárította. A Vegas az Edmontont, a New Jersey a Carolinát, a San Jose a Vancouvert verte 3-3 góllal, a Calgary viszont szoros meccsen nyert a tavaly döntős Nashville vendégeként.

Eredmények:
Tampa Bay Lightning-Detroit Red Wings 4-1
Vegas Golden Knights-Edmonton Oilers 4-1
New Jersey Devils-Carolina Hurricanes 5-2
New York Islanders-New York Rangers 3-0
Pittsburgh Penguins-Los Angeles Kings 3-1
Ottawa Senators-Buffalo Sabres 3-2 - hosszabbítás után
Nashville Predators-Calgary Flames 3-4
Minnesota Wild-Washington Capitals 2-5
Chicago Blackhawks-Anaheim Ducks 2-3
Arizona Coyotes-Montreal Canadiens 5-2
San Jose Sharks-Vancouver Canucks 4-1