Olyat zsákolt a fiatal kosaras, hogy kiállították érte

Oklahoma v Kansas GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport Arguing Receiving USA Kansas Blocked Terms Photography Bill Self - Coach Foul Lawrence - Kansas University of Kansas Allen Fieldhouse University of Oklahoma Men's College Basketball Okl
LAWRENCE, KS - JANUARY 04: Head coach Bill Self of the Kansas Jayhawks receives a technical foul while arguing a foul called on Frank Mason III #0 during the game against the Oklahoma Sooners at Allen Fieldhouse on January 4, 2016 in Lawrence, Kansas. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Talán még a legrutinosabb kosárlabda-szurkolók sem láttak olyan kiállítást, amilyen Jacobi Boykinst, az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban szereplő Louisana Tech játékosát sújtotta.

A Charlotte–Louisiana Tech mérkőzésen a hazai csapat jelentős, 18 pontos előnyénél Jacobi Boykins egy határozott mozdulattal blokkolta a vendégek egyik kísérletét a saját palánkja alatt:

A játékvezetők szerint azonban ez a mozdulat nem volt sportszerű, ezért Boykins kapott egy technikait, miközben nem üvöltött az ellenfél arcába, nem vágta a labdát a bíróhoz, nem csinált semmit, de kénytelen volt tudomásul venni a szigorú döntést.

A második félidő ötödik percében azonban még az iménti jelenetet is sikerült felül (alul?) múlniuk a bíróknak, és már megint Boykins volt az, akin csattant az ostor. Ráadásul ezúttal még csak nem is védekezés, hanem egy támadás végén kapta a második technikait: a sporik ezúttal a látványos zsákolását ítélték sportszerűtlennek.

A második technikai pedig kizárást jelentett, valószínű, hogy példa nélküli módon jutott a kiállítás sorsára a fiatal játékos.