Társoldalunk:

Olyat zsákolt a fiatal kosaras, hogy kiállították érte

2018.02.12. 13:53

Talán még a legrutinosabb kosárlabda-szurkolók sem láttak olyan kiállítást, amilyen Jacobi Boykinst, az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban szereplő Louisana Tech játékosát sújtotta.

A Charlotte–Louisiana Tech mérkőzésen a hazai csapat jelentős, 18 pontos előnyénél Jacobi Boykins egy határozott mozdulattal blokkolta a vendégek egyik kísérletét a saját palánkja alatt: 

A játékvezetők szerint azonban ez a mozdulat nem volt sportszerű, ezért Boykins kapott egy technikait, miközben nem üvöltött az ellenfél arcába, nem vágta a labdát a bíróhoz, nem csinált semmit, de kénytelen volt tudomásul venni a szigorú döntést.

A második félidő ötödik percében azonban még az iménti jelenetet is sikerült felül (alul?) múlniuk a bíróknak, és már megint Boykins volt az, akin csattant az ostor. Ráadásul ezúttal még csak nem is védekezés, hanem egy támadás végén kapta a második technikait: a sporik ezúttal a látványos zsákolását ítélték sportszerűtlennek.

A második technikai pedig kizárást jelentett, valószínű, hogy példa nélküli módon jutott a kiállítás sorsára a fiatal játékos.