A Lakers megszerezte Isaiah Thomast, majd legyőzte az OKC-t

Orlando Magic v Cleveland Cavaliers GettyImageRank2 BASKETBALL NBA SPORT
CLEVELAND, OH - JANUARY 18: Isaiah Thomas #3 of the Cleveland Cavaliers reacts against the Orlando Magic at Quicken Loans Arena on January 18, 2018 in Cleveland, Ohio. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Justin K. Aller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Cleveland némi meglepetésre elcserélte Isaih Thomast a Los Angeles Lakersszel. Thomas a Kyrie Iriving-üzlet részeként még 2017 augusztusában került Clevelandbe, de sérülés miatt csak a téli időszakban mutatkozhatott be új csapatában, ahol nem jutott neki túl sok idő.

A Lakers Thomasért és Channing Frye-ért, valamint egy elsőkörös draftjogért cserébe Jordan Clarksont és Larry Nance Jr-t küldte a Cavshez. Thomasnak 15 meccs jutott Clevelandben, ezeken 14,7 pontot dobott átlagban és 4,5 gólpasszt osztott ki. A Lakers még Thomas nélkül simán verte az Oklahoma Cityt, amelyben ezúttal nem játszott Russell Westbrook.

Isaiah Thomas rövid úton távozott Clevelandből Forrás: AFP/2018 Getty Images/Justin K. Aller

A címvédő Golden State Warriors magabiztosan, 18 ponttal nyert a vendég Dallas Mavericks ellen. A tavalyi győztes gyenge védekezése miatt az első negyed végére tízpontos hátrányba került, a nagyszünetben viszont már egyenlő volt az állás, azt követően pedig nem fenyegette veszély a hazaiak sikerét. A Nyugati főcsoportban első helyen álló Warriors a 42. győzelmét aratta az alapszakaszban, a főcsoport utolsó helyén álló Mavericks a 38. vereségét szenvedte el.

Kyrie Irving 28 ponttal vette ki a részét a Keleti főcsoportban első helyen álló Boston washingtoni győzelméből, a Celtics kulcsembere 13 pontot a negyedik negyedre és a hosszabbításra tartogatott a Wizards ellen.

Kyrie Irving zseniális volt:

@kyrieirving

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Jusuf Nurkic 24 ponttal és 14 lepattanóval járult hozzá, hogy a Portland Trail Blazers hosszabbítást követően hat ponttal legyőzte a Charlotte Hornets gárdáját.

A Toronto ponterős cserejátékosainak köszönhetően nyert, a New York Knicks elleni mérkőzésen a kispadról beszálló hét játékos közül öten értek el legalább tíz pontot.

Eredmények:
Golden State Warriors-Dallas Mavericks 121-103
Orlando Magic-Atlanta Hawks 100-98
Toronto Raptors-New York Knicks 113-88
Washington Wizards-Boston Celtics 104-110 - hosszabbítás után
Portland Trail Blazers-Charlotte Hornets 109-103 - hosszabbítás után
Los Angeles Lakers-Oklahoma City Thunder 106-81