Randalírozással és fosztogatással ünnepeltek Philadelphiában

Philadelphia Eagles' Fans Gather To Watch Their Team In Super Bowl LII Against The New England Patriots GettyImageRank2 AMERICAN FOOTBALL Human Interest NFL SPORT
PHILADELPHIA, PA - FEBRUARY 05: Fans celebrate in Center City after the Philadelphia Eagles defeated the New England Patriots to win the Super Bowl on February 5, 2018 in Philadelphia, Pennsylvania.. Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A rajongók Philadelphiában kitörő örömmel fogadták vasárnap este a város amerikaifoci-csapatának első Super Bowl-győzelmét, az utcára tóduló diadalittas tömegből azonban többen randalírozással vezették le a minneapolisi nagydöntő okozta feszültségét.

A helyi lapok tudósításai szerint a bárok megteltek vasárnap este, a diadalt követően pedig elárasztották az utcákat az emberek. Az ünneplés során egy helyen tüzet gyújtottak az aszfalton, s több áruháznak és üzletnek betörték a kirakatait, egyesek pedig kisboltokat fosztogattak azt üvöltve, hogy "mindent szabad".

A vesztes New England Patriots irányítója, az ötszörös bajnok, múlt heti címével háromszoros MVP (a liga legértékesebb játékosa), és majdani Hírességek Csarnoka-lakó is durván megkapta a magáét, amire aligha szolgált rá, azt kiabálták, hogy "B*szd meg, Tom Brady".

A rendőrség és a tűzoltóság egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a károkról. A philadelphiai drukkerek szeretnek és tudnak is ünnepelni, már a Minnesota Vikings elleni főcsoportdöntő után is voltak hasonló jelenetek a város utcáin. És ez még csak az első, nem hivatalos felvonása az ünneplésnek, ugyanis három nap múlva kerül majd sor a hivatalos nyitott buszos, felvonulós parádéra, amelyre több mint kétmillió szurkolót várnak.

A város legutóbb 2008-ban ünnepelhetett hasonló eseményt, akkor a Philadelphia Phillies nyerte meg a profi baseball-ligát, és nagyjából kétmillió fanatikus lepte el az utcákat.

A rivális, a 2001 óta nyolcadik Super Bowlján szerepelt New England Patriots otthonában, Bostonban a győzelemhez szokott rajongók csalódottan vették tudomásul a vereséget, s a helyi rendőrség felvilágosítása szerint a meccset követően békésen mentek haza.

"Egyetlen incidens sem történt, hála Istennek" - mondta egy rendőrségi diszpécser.