Ismét történelmet írt az újonc Vegas az NHL-ben

Vegas Golden Knights
SUNRISE, FL - JANUARY 19: Teammates congratulate James Neal #18 of the Vegas Golden Knights after he scored a third period goal to tie the game against the Florida Panthers at the BB&T Center on January 19, 2018 in Sunrise, Florida. The Panthers defeated the Vegas Golden Knights 4-3 in overtime. Joel Auerbach/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnonság (NHL) legutóbbi játéknapján ismét győzött a ligához frissen csatlakozott Vegas Golden Knights. Ez volt a nevadai klub szezonbeli 34. sikere, amely a legtöbb az NHL történetében az újonccsapatokat tekintve.

A Toronto Maple Leafs 4-0-ra győzött a New York Rangers otthonában és sorrendben második mérkőzésén nem kapott gólt. A New York Islanders elleni előző napi 5-0-s siker alkalmával debütáló Justin Holl ismét betalált, így ő lett az NHL történetének hatodik hátvédje, aki az első két fellépésén eredményes volt. A cserekapus Curtis McElhinney 25 lövést hárított.

Az újonc Vegas Golden Knights hosszabbítás után nyert Winnipegben, ezzel 34. győzelmét aratta.

Az NHL-ben most fordult elő először, hogy egy frissen csatlakozott klub ilyen sok diadalt arasson.

A Las Vegas-i gárda éllovas a nyugati főcsoportban. Reilly Smith gólja tökéletesen megmutatja, miért is tart ott a csapat, ahol: küzdeni minden korongért, kihasználni minden hibát:

Az Ottawa Senators hat vereséget követően győzött ismét, a 600. NHL-mérkőzésén szereplő Erik Karlsson gólpassza után a hirtelen halálban betalált a vendég Anaheim Ducks ellen. A kapitány győztes gólja:

A Boston Bruins a 32 védést produkáló Tuukka Rask vezérletével 3-1-re verte a St. Louis Bluest, a finn kapus az utolsó 19 mérkőzésén 17-szer győzött és kétszer hosszabbításban maradt alul.

A Vancouver sorozatban harmadszor nyert a Chicago ellen, a házigazda Canucks ezúttal két góllal kerekedett a Blackhawks fölé.

A Colorado Avalanche vállsérülés miatt minimum két hétre elveszítette a kanadai táblázaton második helyen álló sztárját, Nathan MacKinnont, ennek ellenére sikerült győznie Edmontonban. Blake Comeau emberhátrányos gólja a klub történetének 5000. találatát jelentette:

Eredmények:
Boston Bruins-St. Louis Blues 3-1
Buffalo Sabres-Florida Panthers 2-4
Carolina Hurricanes-Montreal Canadiens 2-0
New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 4-3
New York Rangers-Toronto Maple Leafs 0-4
Ottawa Senators-Anaheim Ducks 2-1, hosszabbítás után
Winnipeg Jets-Vegas Golden Knights 2-3, hosszabbítás után
Nashville Predators-Los Angeles Kings 5-0
Arizona Coyotes-Dallas Stars 1-4
Calgary Flames-Tampa Bay Lightning 4-7
Edmonton Oilers-Colorado Avalanche 3-4, hosszabbítás után
Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 4-2