NBA: Hihetetlen végjáték után győzött a Denver az OKC ellen

Boston Celtics v Denver Nuggets GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
DENVER, CO - JANUARY 29: Jamal Murray #27 of the Denver Nuggets brings the ball down the court against the Boston Celtics at the Pepsi Center on January 29, 2018 in Denver, Colorado. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Fantasztikus hajrát hozott az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján a Denver Nuggets-Oklahoma City Thunder összecsapás, amely végül egy dudaszókor elengedett dobással dőlt el. Blake Griffin bemutatkozása jól sikerült Detroitban, a furcsa gratuláció sem maradt el a meccs végén.

A Denver a rájátszás határán táncol egyelőre, így nagy szüksége volt egy akkora skalpra, mint az OKC-é. A hazai csapat folyamatosan vezetett a meccsen, még a negyedik negyed előtt is 15 ponttal, de a Thunder folyamatosan dolgozta le a hátrányát, majd az utolsó előtti másodpercben Paul George egy bravúrtriplával egalizált.

Nem volt még vége a meccsnek, a Nuggetsnek volt egy időkérése, amely után Nikola Jokics bedobásánál Gary Harris maradt üresen, ő pedig elsüllyesztette a győztes hárompontost, pontosan a dudaszó pillanatában, ezzel 127-124-re győzött a Denver.

Bemutatkozott új klubjában, a Detroit Pistonsban Blake Griffin, akit a hét elején cserélt el korábbi csapata, a Los Angeles Clippers, ahol 2009-ben kezdte karrierjét. Debütálása nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen egy szoros meccsen,

24 ponttal, 10 lepattanóval és 5 gólpasszal vezette csapatát,

amely végül 104-102-re nyert a Memphis Grizzlies ellen. Az ünneplés nem is maradhatott el a csapat két másik sztárja, Andre Drummond és Reggie Jackson közreműködésével, szegény riporter is kapott a jóból:

Welcome to the @detroitpistons, @blakegriffin32!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Tovább tart James Harden szenzációs formája, és bár a 60 ponttól most jócskán elmaradt, 28-ára így sem lehet panasz, amit megfejelt még 11 assziszttal is. Itt van a legszebb:

Csapata, a Houston Rockets idegenben verte a mumusnak számító, egyébként is nagy rivális San Antonio Spurst 102-91-re.

Két feltörekvő, fiatal együttes találkozott Milwaukee-ban, de a vendég Bucks nem tudta tartani a lépést a Minnesota Timberwolvesszal, amely már a félidőben is 21 ponttal vezetett.

Karl-Anthony Towns és Jimmy Butler összesen 52 pontot vállalt a 108-89-es sikerből.

A Toronto Raptors kisebb meglepetésre kikapott Washingtonban, így hiába a két All-Star, Kyle Lowry és DeMar DeRozan kitűnő játéka, a Wizards John Wall nélkül is jobb volt, köszönhetően a szintén All-Star Bradley Bealnek, aki 26 pontja mellett hat lepattanót és hat gólpasszt tett a közösbe. Igaz, Lowry a végén kulcshelyzetben hibázott büntetőt.

Eredmények:
Detroit Pistons – Memphis Grizzlies 104-102
Washington Wizards – Toronto Maple Leafs 122-119
Minnesota Timberwolves – Milwaukee Bucks 108-89
San Antonio Spurs – Houston Rockets 91-102
Denver Nuggets – OKC Thunder 127-124