Vágólapra másolva!
Halálos balesetet szenvedett az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) 809 mérkőzésen szereplő Rasual Butler és felesége, az énekesnő Leah LaBelle.

Butler Los Angeles közelében borult fel terepjárójával, amiben felesége is vele utazott. A jelentések szerint mindketten a helyszínen életüket vesztették.

Az ex-NBA játékos 809 meccsen játszott az NBA-ben 2002 és 2016 között, megfordult a Miami Heatben, a New Orleans/Oklahoma City Hornetsben, a Los Angeles Clippersben, a Chicago Bullsban, a Toronto Raptorsban, az Indiana Pacersben, a Washington Wizardsban, legutóbb pedig a San Antonio Spursben. Legjobb szezonja a 2009-2010-es volt, ekkor a Clippersben 11,9 pontot szerzett átlagban. Soha nem a pontszerzésről volt híres, de csapattársai és főnökei kivétel nélkül imádták.

Pat Riley, a Miami Heat elnöke elmondta, Butler volt az egyik legszimpatikusabb játékos, aki valaha megfordult a klubnál, de ugyanígy nyilatkozott róla Kevin Pritchard, az Indiana Pacers általános igazgatója is.

Olyan ikonok is gyászolják a közösségi médián, mint például Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Dwyane Wade vagy Paul Pierce.

Bryant reakciója:

Shaq még mindig nem tudja elhinni:

Still can’t believe the news about my main man SOOL BOP #riprasualbutler #THELILHOMIEFROMPHILLY

DR. SHAQUILLE O'NEAL Ed.D. (@shaq) által megosztott bejegyzés,

Wade élete első nyilvános megjelenését eleveníti fel, ahol Butler segített neki megnyugodni:

Pierce-t is sokkolta a hír:

Felesége, Leah LaBelle 2004-ben robbant be a köztudatba, amikor döntőbe jutott az American Idol műsorában, ráadásul akkor még csak 17 éves volt. Később a YouTube-on készített feldolgozásokat, amikkel nőtt a népszerűsége, majd Pharrell Williamsszel közösen készítettek albumot. Kollégája is gyászolja az elhunyt énekesnőt: