Egy lakás áráért kelt el Michael Jordan cipője

Horizontal GAME SPORT FINAL PLAYER BASKETBALL
Michael Jordan (L) and Scottie Pippen (R) of the Chicago Bulls talk during the final minutes of their game 22 May in the NBA Eastern Conference finals aainst the Miami Heat at the United Center in Chicago, Illinois. The Bulls won the game 75-68 to lead the series 2-0. AFP PHOTO/VINCENT LAFORET / AFP PHOTO / VINCENT LAFORET
Vágólapra másolva!
Amellett, hogy Michael Jordan a valaha volt legjobb kosárlabdázó, hatszoros NBA-bajnok és a Dream Team tagja, komoly üzletember is, aki már 22 évesen saját cipőbranddel is rendelkezett, köszönhetően a Nike-nak. Később az Air Jordan annyira kinőtte magát, hogy önálló cipő- és ruhamárkaként hódít azóta is, mindezt a Nike-családon belül.

Most azonban nem a Jordan brand egyikéről van szó, hanem egy olyan csukáról, amelyben a Levegő Ura játszott 1986-ban. Az Air Jordan I-et 1984-ben készítette a Nike a Chicago Bulls fiatal tehetségének, piacra pedig egy évvel később került. "MJ" a 1985-86-os szezon harmadik meccsén eltörte a bal lábfejét, emiatt összesen 64 mérkőzést kellett kihagynia, majd amikor 1986-ban visszatért, a Nike készített neki egy speciális lábbelit, azaz a bal cipőjét több pontot is megerősítette, hogy védje az akkor még nem 100%-os végtagot.

Danny Ainge (balra) próbálja őrizni Michael Jordant (jobbra) 1986. április 20-án. A Bulls ikonja ezen a mérkőzésen 63 pontot dobott a Boston ellen, ami a mai napig fennálló rekord a rájátszásban. Arról nincs információ, hogy ez a cipő kelt-e el nemrég, vagy a másik ismert. Forrás: Chatsports.com

Pár nappal korábban ez a modell kelt el, természetesen a pár mindkét része, méghozzá nem kevesebbért, mint 55 000 dollárért, átszámítva körülbelül 14,5 millió forintért. Két ilyet módosított változatról tudunk az egész világon, ezek közül most az egyik gazdát cserélt.