NHL: Szétlövés után nyert az Anaheim, Arizona-bravúr Torontóban

Arizona Coyotes v Philadelphia Flyers GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
PHILADELPHIA, PA - OCTOBER 30: Brad Richardson #15, Jordan Martinook #48, and Christian Fischer #36 of the Arizona Coyotes celebrate a goal in the first period against the Philadelphia Flyers on October 30, 2017 at Wells Fargo Center in Philadelphia, Pennsylvania. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Arizona véget vetett a Toronto győzelmi sorozatának, az Anaheim Ducks pedig szétlövés után nyert a San Jose Sharks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongligában.

A büntetőpárbaj a kilencedik körben dőlt el, a vendégek 4-3-ra nyerték meg.

Az Arizona sorozatban harmadik sikerét aratta, de még így is övé a mezőny leggyengébb mutatója. A Coyotes ezúttal Torontóban diadalmaskodott, a házigazda Maple Leafsnek ezzel a vereséggel megszakadt a hat mérkőzés óta tartó győzelmi szériája.

Az Arizona Coyotes zsinórban harmadik győzelmét aratta, de még így is ligautolsó Forrás: AFP/2017 Getty Images/Elsa

A játéknap rangadóján a Nashville Predators otthon két góllal múlta felül a Winnipeg Jets gárdáját. A Nyugati főcsoportban a második (Winnipeg) és a harmadik (Nashville) helyezett csapat között egy pontra csökkent a különbség.

Sorozatban a tizedik mérkőzésén szerzett pontot Johnny Gaudreau - nyolc gól és tizenegy gólpassz a mérlege ebben a periódusban -, aki ezúttal góllal és gólpasszal járult hozzá a Calgary Flames háromgólos washingtoni győzelméhez. Karrierje során ilyen ponterős időszaka még nem volt a 24 éves amerikai szélsőnek.

Mindössze ötvenkét másodpercig tartott a hosszabbítás Minnesotában, miután a vendég New Jersey Devils védője, John Moore betalált Devan Dubnyk kapujába. A Wild kapusa huszonöt lövésből csak huszonegyet tudott hárítani.

Eredmények:
San Jose Sharks-Anaheim Ducks 2-3 - szétlövés után
Buffalo Sabres-Columbus Blue Jackets 2-3
Toronto Maple Leafs-Arizona Coyotes 1-4
Washington Capitals-Calgary Flames 1-4
Minnesota Wild-New Jersey Devils 3-4 - hosszabbítás után
Nashville Predators-Winnipeg Jets 5-3