Irving nélkül is megállíthatatlan a Celtics

Los Angeles Lakers v Boston Celtics GettyImageRank1 SPORT BASKETBALL NBA topics topix bestof toppics toppix
BOSTON, MA - NOVEMBER 08: Kyrie Irving #11 of the Boston Celtics reacts during the first quarter against the Los Angeles Lakers at TD Garden on November 8, 2017 in Boston, Massachusetts. Tim Bradbury/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Továbbra is ligaelső a Boston Celtics, pedig a pénteki játéknapon már csakugyan az ág is húzta a zöld-fehéreket, akik ezúttal legjobbjukat, Kyrie Irvinget veszítették el az első félidőben.

A meccset 10-2-es mérleggel kezdő Celtics mindjárt az első negyedben elveszítette Kyrie Irvinget, akinek egy ütközés után felrepedt a szemöldöke. Így aztán Al Horford és Gordon Hayward után újabb ász dőlt ki, a bostoniak pedig elmondhatták, hogy 76,2 millió dollárjuk van a sérült listán. Irvinget saját csapattársa, Aaron Baynes könyökölte le.

A 12 fős keretében pedig így hét újonc sorakozott fel, plusz egy fiú a G League-ből, azaz a tartalékbajnokságból. Nem is csoda, hogy a Charlotte Hornets magabiztosan építgette az előnyét, ami már a 18 pontot is elérte. Nyerni viszont nem tudtak, mert a Celtics az utolsó negyedben parádézott, a játékrész első kilenc percében csupán három pontot engedve a vendégeknek. Végül 26-11-re nyerték a negyedet, és 90-87-re a meccset, megszerezve sorozatban a 11. győzelmüket.

San Antonióban eközben az évtizedes nyugati nagyhatalom régen látott válságát éli. Sorozatban négy vereség után ugyan háromszor győzni tudtak, pénteken azonban megint kikaptak, méghozzá a 26 pontot és 13 lepattanót szállító Giannis Antetekounmpo vezette Milwaukee Buckstól.

A görög szörny mindenhol ott van:

A szezon előtt szépen felturbózott Oklahoma City Thunder 5-7-es mérleggel egyelőre csak 12. Nyugaton, de most legalább legyőzte az egyik közvetlen riválisát, a Los Angeles Clipperst. A siker első sorban a 42 pontot, 9 lepattanót és 7 gólpasszt összeszorgoskodó Paul George-nak köszönhető.

Eredmények:
Boston Celtics-Charlotte Hornets 90-87
San Antonio Spurs-Milwaukee Bucks 87-94
Oklahoma City Thunder-Los Angeles Clippers 120-111
Detroit Pistons-Atlanta Hawks 111-104
Chicago Bulls-Indiana Pacers 87-105
Phoenix Suns-Orlando Magic 112-128
Utah Jazz-Miami Heat 74-84
Portland TrailBlazers-Brooklyn Nets 97-101