Potyogtak a gólok az NHL-ben

Florida Panthers v Philadelphia Flyers GettyImageRank2 ICE HOCKEY SPORT National Hockey League
PHILADELPHIA, PA - OCTOBER 17: Goalie Roberto Luongo #1 of the Florida Panthers looks on as Dale Weise #22 of the Philadelphia Flyers celebrates his goal with teammates during the second period at Wells Fargo Center on October 17, 2017 in Philadelphia, Pennsylvania. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Mind a hét péntek esti mérkőzés gólgazdag volt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). Négynél kevesebb találat sehol sem született, négy meccsen ötször, kettőn pedig hétszer is eredményesek voltak a csapatok.

A Dallas Stars 5-0-ra verte a hozzá látogató New York Islanderst, míg a ligaújonc Vegas Golden Knights hazai jégen 5-2-re nyert a Winnipeg Jets ellen. Hét gól esett a Colorado Avalanche-Ottawa Senators meccsen is, ahol a vendégek hosszabbításban szerezték meg a győzelmet érő negyedik találatot a Stockholmban rendezett mérkőzésen.

Az ilyenre mondják, hogy impozáns csarnok:

A Florida Panther nem csupán véget vetett négy mérkőzéses vereség sorozatának a Buffalo Sabres elleni sikerrel, de kapusát, Roberto Luongót is megajándékozta a 455. győzelmével, amivel a kapus feljött az örökranglista negyedik helyére, megelőzve Curtis Josephet.

Már csak hárman vannak előtte:

A címvédő Pittsburgh Penguins a Washington Capitals otthonában szenvedett 4-1-es vereséget. A fővárosiak is egy kapust ünnepelhettek: Braden Holtby 319. NHL-meccsén már a 200. győzelmét ünnepelhette. Ezt a határt nála gyorsabban egy kapus, a Montreal Canadians színeiben védő Ken Dryden érte el, neki 311 találkozóra volt szüksége.

Akire büszkék lehetnek:

Eredmények:
Dallas Stars-New York Islanders 5-0
Vegas Golden Knights-Winnipeg Jets 5-2
Colorado Avalanche-Ottawa Senators 3-4 - hosszabbítás után
Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 4-1
Buffalo Sabres-Florida Panthers 1-4
Columbus Blue Jackets-Carolina Hurricanes 1-3
Toronto Maple Leafs-Boston Bruins 3-2 - hosszabbítás után