Újra elveszítette egyik legjobbját a Dallas Cowboys

Dallas Cowboys v Washington Redskins GettyImageRank2 AMERICAN FOOTBALL NFL SPORT
LANDOVER, MD - OCTOBER 29: Running back Ezekiel Elliott #21 of the Dallas Cowboys celebrates a touchdown against the Washington Redskins during the first quarter at FedEx Field on October 29, 2017 in Landover, Maryland. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi amerikaifoci-bajnokság 9. hetében hetedjére változott meg a Dallas Cowboys másodéves futójának, Ezekie Elliottnak a státusza. Most éppen meg kell kezdenie a családon belüli erőszakért kiszabott hat mérkőzésre szóló eltiltását.

A másodfokú fellebbviteli bíróság elutasította a profi liga (NFL) játékosait tömörítő szervezet (NFL Players Association) beadványát, amelyben azt kérték, hogy töröljék el a Dallas Cowboys játékosára, Ezekiel Elliottra kiszabott hat mérkőzésre szóló eltiltást.

Talán már maga Elliott sem tudja követni, hol tart az ügye Forrás: AFP/2017 Getty Images/Patrick Smith

Elliottot még augusztuban függesztette fel az NFL fegyelmi testülete, azok után, hogy nyilvánosságra került, hogy az előző szezon előtt draftolt, és kiváló újonc szezont produkáló (övé volt a legtöbb futott yard, bekerült az év csapatába) futó egy évvel korábban bántalmazta az élettársát.

Eltiltást fellebbezés követett, így Elliott az idény eddigi részében játszhatott, most azonban - az elmúlt kilenc hétben hetedik alkalommal - újra változott a kép: a fellebbviteli bíróság elutasította a büntetés eltörlésére tett beadvány, így egészen biztos, hogy a következő négy mérkőzést (az Atlanta Falcons, a Philadelphia Eagles, a Los Angeles Chargers és a Washington Redskins ellen) ki kell hagynia. Ha pedig a december 1-re kitűzött újabb tárgyaláson sem az ő javára döntenek a bírók, akkor a New York Giants és a Seattle Seahawks elleni találkozókon is nélkülöznie kell őt a Cowboysnak.