NFL: a Patriots a cserebere legnagyobbja

Atlanta Falcons v New England Patriots GettyImageRank2, Jimmy Garoppolo
FOXBORO, MA - OCTOBER 22: Tom Brady #12 and Jimmy Garoppolo #10 of the New England Patriots run onto the field before a game against the Atlanta Falcons at Gillette Stadium on October 22, 2017 in Foxboro, Massachusetts. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Lezárult az átigazolási időszak az NFL-ben, földrengés nem történt, amit jelez, hogy az ESPN szakírói szerint egy üzlet sem fért be az elmúlt évtized legnagyobb idény közbeni csereakciói közé.

Összességében visszafogottan hajráztak az NFL-csapatok az átigazolási időszak hajrájában,

Jimmy Garoppolo, Duane Brown vagy Jay Ajayi klubcseréje nem verte ki annyira a biztosítékot

az espn.com szerkesztőinél, hogy bekerüljenek az elmúlt 10 év legfontosabb idény közbeni csereüzletei közé.

Jimmy Garoppolo (balra) klubcseréje nem verte ki a bíztosítékot Forrás: AFP/2017 Getty Images/Maddie Meyer

De nézzük, melyek voltak a nagy bizniszek az amerikai sportportál szerint az előző évtizedben!

Garoppolónak jó üzenet lehet, hogy a 10-ből 4 ügyletben benne volt a Patriots.

Jamie Collins Sr.
linebacker, 2016
a New England Patriotstól a Cleveland Brownsba

Kicsit elszámolta magát a szerződés-hosszabbításával kapcsolatban, így hiába volt tehetséges, adott esetben védelmi hadvezérnek megfelelő alkatú, a Patriots lazán elcserélte. A gárda kapott érte egy harmadik körös kompenzációs draftjogot, amit Brandin Cooks elkapó megszerzésére váltott be. A Browns közben négy évre 50 millió dollárt fizet Collinsnak, akivel a csere óta 1 győzelem és 12 vereség a mérlege.

Jamie Collins #51 kicsit elszámolta magát a szerződés-hosszabbításával kapcsolatban Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jason Miller

Kyle Van Noy
linebacker, 2016
a Detroit Lionsból a New England Patriotsba

Van Noyt a 2014-es drafton a 2. körben választották ki, de csalódást okozott Detroitban. A Patriots rendszerébe sokkal jobban illik, ebben a szezonban például sackekben csapata legjobbja, a szerelések terén pedig második.

Sam Bradford
quarterback, 2016
a Philadelphia Eaglestől a Minnesota Vikingshez

Technikailag az előszezonban, valójában már az idényben zajlott le a csere. A Philadelphia okvetlenül jól járt, mert kapott egy idei első- és egy 2018-as 4. körös dratfcetlit, ráadásul nyugodtan fel tudta építeni Carson Wentzet elit irányítóvá. Bradrod hiába passzol 71,6 százalékos pontossággal a Vikingsnél, hiába pótolja jól Teddy Bridgewatert, a jövője kétséges. Merthogy a legritkább esetben egészséges.

Percy Harvin
wide receiver, 2014
a Seattle Seahawkstól a New York Jetsbe

A Seahawks a fizetési sapka miatt vált meg a 2013-ban drágán (egy 1. körös draftjog és további két pick) megszerzett játékosától, mégis jól járt. Az érte kapott draftjoggal le tudta vadászni Tyler Lockettet, Harvin formája pedig borzalmasan leromlott. Az elkapó összesen 460 yardig jutott, mielőtt 2015 márciusában a Jets kirúgta.

Percy Harvin #11 összesen 460 yardig jutott, mielőtt 2015 márciusában a Jets kirúgta Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jonathan Ferrey

Trent Richardson
running back, 2013
a Cleveland Brownstól az Indianapolis Coltsba

A futó újoncként 11 touchdownt ért el a Brownsba, de úgy érezték, nincs meg benne a vezérré válás képessége, és Joe Banner, az új GM két meccs után elcserélte a második szezonjában. A Coltsnak kellett valaki, aki pótolja a sérült Vick Ballardot, névre Richardson jónak tűnt, a valóságban nem lett az. Futásonként mindössze 3,1 yardot átlagolt, két év után kitelt a becsülete, ma a kanadai ligában játszik. A Browns meg kapott érte egy elsőkörös draftjogot, abból szerezte meg a jövő nagy irányítójának szánt Johnny Manzielt, akit sorozatos balhéi után 2016 elején páros nyújtott lábbal rúgott ki.

Aqib Talib
cornerback, 2012
a Tampa Bay Buccaneerstől a New England Patriotshoz

A Bucs tehetségesnek, de balhésnak tartotta, ráadásul szerződése utolsó évét taposta, így elengedte a New Englandhez. Talib stabilizálta a Patriots passz elleni védekezését (volt honnan, érkezése előtt az egység a 30. helyen volt az NFL vonatkozó rangsorában), megnyerte vele a csoportot, a következő évben pedig meghívták a Pro Bowlra.

Carson Palmer
quarterback, 2011
a Cincinnati Bengalstól az Oakland Radiershez

A Bengals két draftjogot is kapott egy olyan játékosért, aki azon morfondírozott, máshol folytatja a karrierjét vagy visszavonul. A Cincinnatinek bejött a buli, draftolta Andy Daltont, illetve a cetlik segítségével megszerezte Dre Kirkpatrickot és Giovani Bernardot. A Raiders kevésbé lehetett elégedett, Palmerrel 8/16 volt a mérlege, mielőtt elcserélték volna az Arizona Cardinalshoz.

A Cincinnatinek bejött a buli Forrás: DPPI/Jason Brown

Randy Moss
wide receiver, 2010
a New England Patriotstól a Minnesota Vikingshez

Moss visszatért első NFL-csapatához, Brett Favre-nak meg lett egy célpontja a sérült Sidney Rice helyett. Legalábbis papíron ez volt a szándék. Mert Moss azonnal összeveszett Brad Childress vezetőedzővel, és mindössze 13 elkapott passz, valamint 4 meccs után kitelt a becsülete a Minnesotánál. Három héttel később Childress is megkapta az elbocsátó szép üzenetet. A Patriots Tom Brady mögé szerzett egy backupot a Mossért kapott draftjogból, Ryan Mallett három szezon és különösebben mély nyom nélkül ment el később a Houston Texanshoz.

Marshawn Lynch
running back, 2010
a Buffalo Billstől a Seattle Seahawkshoz

A Bills keretében ott volt Fred Jackson és C.J. Spiller is, így könnyen elengedhette a balhés Lyncht. Seattle-ben kultikus figura lett belőle, nyert egy Super Bowlt is a csapattal. A Buffalo nem járt túl jól a draftcetlikkel, a velük megszerzett Chris Hairston és Tank Carder nem lett meghatározó NFL-játékos.

Marshawn Lynch a balhés Forrás: AFP/2017 Getty Images/Ezra Shaw

Roy Williams
wide receiver, 2008
a Detroit Lionstól a Dallas Cowboyshoz

A Detroit három draftjogot kapott az elkapóért, amivel megkezdhette a 0/16-os idény után az újjáépítést. Williams viszont nem tudott igazán segíteni a Dallason, amelyet egyszer segített a playoffba, de ott nem jött össze a gárdának a továbbjutás.