350 ezer dollár egy 61 yardos rúgásért?

New York Giants v Philadelphia Eagles GettyImageRank2 AMERICAN FOOTBALL NFL SPORT
PHILADELPHIA, PA - SEPTEMBER 24: Kamu Grugier-Hill #54 and Mychal Kendricks #95 of the Philadelphia Eagles carry Jake Elliott #4 of the Philadelphia Eagles off the field after the game against the New York Giants at Lincoln Financial Field on September 24, 2017 in Philadelphia, Pennsylvania. The Eagles defeated the Giants 27-24. Mitchell Leff/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Carson Wentznek, a Philadelphia Eagles irányítójának drága mulatság lehet csapata legutóbbi, New York Giants elleni győzelme. Akár több mint 350 ezer dollárt is átutalhat a győztes mezőnygólszerzőjének.

Ha NFL-mérkőzésen mikrofon van rajtad, ráadásul bekapcsolva és még beszélsz is, akkor ne csodálkozz, ha abból drága mulatság lesz. Carson Wentz számára okvetlenül. A Philadelphia Eagles quarterbackje a New York Giants elleni mérkőzés utolsó másodpercében, amikor újonc rúgó csapattársa, Jake Elliott 61 yardos mezőnygólhoz készült, a következőket mondta a mellette álló Kamu Grugier-Hillnek:

Nos, Elliott berúgta, mindennemű előjel nélkül. Eleve neki a Cincinnati Bengalsben kellene játszania, hiszen az a csapat választotta ki az idei draft ötödik körében. Csakhogy az Eaglesnél az első héten megsérült Caleb Sturgis, a kezdő rúgó, így a vezetők gyorsan elhozták Elliottot a Bengalstől. Aki aztán az első meccsén kihagyott egy jutalomrúgást és egy 30 yardos mezőnygólt, a Giants ellen meg korábban 52 yardról rontott.

Erre a végén bevágta 61 yardról

(az egyetemen 53, 54 és 56 yardról volt sikeres kísérlete), ami klubrekord, ráadásul újonc rúgó ilye messziről még nem szerzett győztes mezőnygólt az NFL-ben.

Carson Wentz túl hangosan fogadkozott Forrás: AFP

Darren Rovell, az ESPN szakírója úgy számolt, Wentz hetente 31 765 dollárt visz haza, ennyit kellene fizetnie Elliottnak. Csakhogy később a Pro Football Talk elemzői rájöttek, ez csak a „technikai része" a fizetésének, hiszen emellett négy évre 17,6 millió dolláros aláírási pénz üti a markát, valamint 1,122 millió dollárt kap edzőtábori bónuszként is, így

a szerződéses konstrukció szerint 356 646 dollárt keres hetente 2017-ben az NFL-ben.

Elliott heti fizetése 27 352,94 dollár, szép bónusz lenne, ha egy rúgásért megkapná ennek a tizenháromszorosát.