Társoldalunk:

Álomfizetést kapott a Detroit irányítója

2017.08.29. 09:14

Matthew Stafford lett az NFL történetének legjobban fizetett játékosa, miután új, ötéves szerződésről egyezett meg a Detroit Lionsszal. A quarterback átlagosan évi 27 millió dollárt kap a franchise-tól.

Nem merünk belegondolni, hogy amikor Aaron Rodgers, Matt Ryan vagy Kirk Cousins aláírja az új szerződését, milyen összegek repkednek majd. De hogy közülük lesz valaki az NFL legjobban fizetett játékosa, az biztos. Mert ha most Derek Carrtól Matthew Stafford átvette a stafétabotot, akkor mi lesz, ha a hozzá képest legalább egy szinttel feljebb lévők (Ryanre és Rodgersre okvetlenül igaz ez) hosszabbítanak?

Stafford négy év alatt 135 millió dollárt keresForrás: NurPhoto/Jorge Lemus/NurPhoto/Jorge Lemus

Merthogy Stafford megegyezett a Detroit Lionssal egy új, ötéves szerződésről,aminek köszönhetőenő vághatja a legtöbbet zsebre a ligában.Eddig Carr (Oakland Raiders) évi átlagos 25 milliója volt a csúcs, mostantól Stafford 27-je a non plus ultra. A QB emellett a legnagyobb összegű garantált pénzzel (92 millió dollár) és legnagyobb aláírási bónusszal (50) is büszkélkedhet. A garantált bér területén eddig a 87 milliós Andrew Luck volt a csúcstartó.

Stafford karrierje első nyolc évében 278 passzolt yardot átlagolt, ilyen jól senki sem kezdte NFL-es pályafutását. Szinte minden fontos kategóriában már ő a Detroit Lions csúcstartója. És úgy keres ilyen irdatlan összeget, hogy a playoffban még nem volt győztes mérkőzése.