Kanadába tart az NBA?

Square Horizontal BALL SPORT-ACTION SPORT PLAYER BASKETBALL
Vancouver Grizzlies' forward Shareef Abdul-Raheem (L) tries to drive the ball past Miami Heat's forward Mark Strickland during first period action of their game 18 March at the Miami Arena. AFP PHOTO/Rhona WISE / AFP PHOTO / RHONA WISE
Vágólapra másolva!
Az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabdaliga) az utóbbi időben redszeresen felüti a fejét a csapatok létszámának bővítése. Utoljára 2004-ben csatlakozott új klub a ligához, akkor a Charlotte Bobcats-cel lett 30 tagú a bajnokság. Most azonban egy olyan városról is lehet hallani, amelyik egyszer már megpróbálkozott az NBA világával, de tiszavirág életű történet lett belőle.

Valószínűleg nem sok kosárlabda-szeretőnek ismerős Robert Sacre neve. A kanadai center 2012 és 2016 között játszott a Los Angeles Lakersben, de azon kívül, hogy megbízható padmelegítője volt a csapatnak és ő tudott a legjobban örülni egy-egy szép játéknak, sok sót nem evett meg az NBA-ben. Januárban Japánba igazolt, miután egyik csapat sem tartott igényt a szolgálataira. Most azonban ismét hallatott magáról Twitteren, amire az egész kosárvilág felfigyelt:

Azaz Sacre úgy értesült, hogy

Vancouver azon dolgozik, hogy ismét NBA-csapata legyen.

Korábban már volt klubja a kanadai városnak, méghozzá 1996-tól Vancouver Grizzlies néven, egészen 2001-ig, amikor a franchise Memphisbe költözött. Eredményeket nem igazán értek el, egyszer sem tudtak 23-nál több meccset nyerni, végül a nézőszám is megcsappant, így a tulajdonosi kör eladta a csapatot. Azonban most úgy néz ki, hogy a város ismét nekifutna az NBA-projektnek.

Shareef Abdul-Raheem (balra) a Grizzlies történetének egyik legjobb játékosa volt Forrás: AFP/Rhona Wise