Vágólapra másolva!
Továbbra is magas fordulatszámon pörög az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) holtszezonja. Korábban írtunk egy összefoglalót a nagyobb játékosmozgásokról, az élet viszont azóta sem állt meg. Hogy legyen miről beszélnünk, arról az olasz válogatott csatára, Danilo Gallinari gondoskodott legutóbb.

Olaszország válogatottja is készül az egy hónap múlva kezdődő kosárlabda Európa-bajnokságra. Legutóbb Hollandia legjobbjaival mérték össze tudásukat, és ugyan győztek 66-57-re, mégis ők foghatják a fejüket.

A csapat legnagyobb sztárja, a nyáron a Los Angeles Clippers csapatához kerülő

Danilo Gallinari ugyanis eltörte hüvelykujját, felépülése pedig legalább 40 napot vesz igénybe, azaz kihagyja a kontinensviadalt.

A lényeg azonban talán nem is ez, hanem az eset körülményei. "Gallo" éppen egy lepattanóért harcolt Jito Kokkal, amikor is a holland egy kicsit keményebben próbálta meg kizárni az olasz játékost. Utóbbi megpróbált emiatt elégtételt venni, és a megtorlásnak szánt jobbhorog ugyan betalált, de ennek inkább Gallinari látta kárát, az ütés következtében ugyanis eltörte hüvelykujját.

Gallinari egyébként kiváló játékos, viszont igencsak sérülékeny és forrófejű. Ez a két tulajdonság most egyszerre csúcsosodott ki, új klubjánál, a Los Angeles Clippers-nél pedig joggal bosszankodhatnak. A csapat nyáron az öt legjobb játékosából háromtól megvált, míg a legjobb érkező pont az olasz lenne. A sors pikantériája, hogy nem ez az első eset, amikor egy Clippers-csillag verekedés közben töri el a kezét:

másfél évvel ezelőtt a csapat legnagyobb sztárja, Blake Griffin ütötte ki úgy a csapat felszerelés menedzserét, Matias Testit, hogy eltörte saját kezét és több hetet kellett kihagynia.

Ráadásul a csapat is eltiltotta további négy meccsre.

Blake Griffin (balra) és Matias Testi (jobbra) itt még nagy barátságban Forrás: Deadspin

A 28 éves Gallinari nyolc szezonnyi NBA-karrierje során mindössze kétszer tudott 70-nél több mérkőzést játszani (82 meccses az idény), "üvegteste" mindig is beárnyékolta pályafutását. Griffinnél hasonló a helyzet, így a Clippers orvosi (és pszichológiai) stábjának lesz munkája bőven.

A kosárlabda Európa-bajnokságot augsztus 31. és szeptember 17. között rendezik meg Finnországban, Törökországban, Romániában és Izraelben.