A manchesteri terrortámadás a londoni NFL-meccseket is veszélybe sodorta

AMERICAN FOOTBALL - NFL - KANSAS CITY CHIEFS v DETROIT LIONS AMERICAn AMERICAN FOOTBALL FOOT US FOOTBALL GREAT BRITAIN international LONDON LONDRES NATIONAL FOOTBALL LEAGUE nfl november NOVEMBRE series SPORT SQUARE FORMAT
The sun tries to burn through the fog covering the Wembley Stadium Arch during the NFL Week 8 match between Kansas City Chiefs and Detroit Lions played at Wembley Stadium, London on November 1st 2015. Photo Joe Toth / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszak angliai merényletei miatt aggodalmukat fejezték ki az NFL-csapatok tulajdonosai a londoni meccsekkel kapcsolatban.

Az NFL-csapatok tulajdonosai is aggódnak az elmúlt időszak angliai merényletei miatt – írja a CBS Sports. Mint ismeretes, kedden egy manchesteri koncerten követtek el robbantásos merényletet, amely 22 halálos áldozatot követelt. Ezekben a napokban zajlott az NFL-csapattulajdonosok menetrendszerű tavaszi értekezlete is, ahol az is felmerült, hogy a merényletek veszélyeztethetik a londoni NFL-meccseket is.

A Wembley szinte már a londoni NFL-stadionnak számít Forrás: DPPI/Joe Toth

„Egy ilyen szituációban nem lehet csak úgy felugrani egy buszra, vagy egy vonatra, és elszelelni, ráadásul nagyon sok emberről beszélünk, akik a csapattal tartanak: mindegyiküket biztonságban el kell helyezni, ami komoly kihívás" – nyilatkozta egy NFL-vezető a CBS-nek.

Az NFL által alkalmazott biztonsági szakértők mindenestre az elmúlt időszak eseményei, vagyis

a londoni és a manchesteri támadások miatt kiemelt kockázatúként kezelik a londoni meccseket.

A korábban már Londonban megforduló csapatok vezetői ugyanakkor ennek ellenére is a kétségeiket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a csapatok menetrendjét eddig is komolyan megbonyolító londoni utazásokra milyen hatással lesz majd a megemmelkedett biztonsági kockázat.

A 2017-es szezonban négy NFL-meccset rendeznek Londonban: kettőt a Wembley-ben, kettőt pedig a Twickenham Arenában. A Baltimore Ravens és a Jacksonville Jaguars szeptember 24-én, a New Orleans Saints és a Miami Dolphins október elsején, az Arizona Cardinals és a Los Angeles Rams október 22-én, míg a Minnesota Vikings és a Cleveland Browns október 29-én lép pályára a brit fővárosban.