Beckham lett a nagy cipőháború győztese

Oregon v North Carolina GettyImageRank2 BASKETBALL
GLENDALE, AZ - APRIL 01: NFL player Odell Beckham Jr. of the New York Giants attends the game between the North Carolina Tar Heels and the Oregon Ducks during the 2017 NCAA Men's Final Four Semifinal at University of Phoenix Stadium on April 1, 2017 in Glendale, Arizona. Tom Pennington/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Odell Beckham Jr., az NFL-ben szereplő New York Giants elkapója a liga történetének legdrágább cipőszerződését írta alá a Nike-val. 

A felek ugyan hivatalosan nem erősítették meg, de egy a szereplőkhöz közel álló forrás szerint a liga jelenlegi egyik legértékesebb játékosa öt évre szóló, évente ötmillió dollár körüli összegről szóló szerződést írt alá kedden. Az amerikai sportszergyártó cipőre szóló szerződésért még soha nem fizetett ekkora összeget amerikaifocistának.

Odell Beckham Jr. történelmi léptékű szerződést írt alá Forrás: AFP/2017 Getty Images/Tom Pennington

A Nike-nak még így is megérte megtartani az NFL egyik legfényesebb ifjú csillagát, a rivális Adidas pedig azzal vigasztalódhat, hogy, ha a játékost nem is sikerült elcsábítani az amerikai cégtől, legalább jól felsrófolták az árat.

A szerződés értelmében a Nike nem csak a pályán számít jó teljesítményre az előző idényben minden meccsen valamilyen különleges, egyedi tervezésű (Troy Cole fantáziáját dicsérő) cipőben tündöklő Beckhamtől, hanem a pályán kívüli kampányokban is komoly szerepet szán a 24 éves elkapónak.

Ez sem ígérkezik rossz húzásnak, Beckham ugyanis elképesztően népszerű a közösségi médiában:

8,3 millió követője van az Instagramon,

2,3 millió a Twitteren és még az Amerikában kevésbé népszerű Facebookon is lájkolgatják 1,3 milliónyian.

A négyéves újoncszerződése utolsó idényét kezdő focistának jól jön a keresetkiegészítés, hiszen a Giantstől csak egy meglehetősen szerény 1 839 027 dolláros fizetést kap - azaz a cipő bizniszből nagyjából két és félszeres pénzt lát majd. Persze, ha a Giants él a szerződésben foglalt egy éves hosszabbítási opcióval, akkor már más lesz téma, ebben az esetben ugyanis 2018-ban már több mint 8 millió dollárt utalhatnak.

A Vissza a jövőbe-cipő:

2019-től pedig Beckham szabadügynök lesz, és, ha továbbra is így játszik, akkor annyit pénzt kérhet az ajtaja előtt toporgó kluboktól, amennyit csak akar.

A Nike-nál egyébként nem Odell Beckham Jr. az egyetlen, aki több pénzt kap tőlük, mint a klubjától. A kosárlabdázó LeBron James és Kevin Durant ugyanebben a cipőben jár.