Hazai ketrecben tilos kétszer hibázni

Alexander Gustafsson, UFC
Alexander 'The Mauler' Gustafsson of Sweden poses on the scale during the weigh-in for Saturday's UFC light heavyweight championship mixed martial arts bout at Tele2 Arena in Stockholm, Sweden, on January 23, 2015. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Henrik Montgomery / SWEDEN OUT / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / HENRIK MONTGOMERY
Vágólapra másolva!
Európában, európai főműsoridőben rendezi következő nagy gáláját a UFC. A főmérkőzésen a svéd Alexander Gustafsson és a brazil Glover Teixeira küzd azért, hogy közelebb kerüljön egy világbajnoki címmérkőzéshez.

A UFC 211 fantasztikus gálája után útnak indul a szervezet, idén második alkalommal rendeznek Európában harcokat. A márciusi londoni gála után most Stockholm ad otthon a promóciónak, és kivételesen vasárnap este csapnak össze a harcosok. A főkártya mérkőzéseit élőben lehet követni a Sport 1-en, este 7 órától, az alábbiakban ezekről a mérkőzésekről olvashatnak bővebben.

A főmérkőzés két résztvevője:

A 6 mérkőzésből álló főkártyát Jack Hermansson és Alex Nicholson középsúlyú ütközete nyitja. Két rendkívül agresszív álló harcos bunyója lesz ez, amelyben Hermansson a technikailag jobban képzett, Nicholson viszont nagyobb ütőerővel rendelkezik. Mindketten vereséget szenvedtek legutóbb, úgyhogy mindenképp javítani szeretnének. Összességében a svéd Hermansson több fegyverrel is rendelkezik, Nicholson UFC-karrierje alatt eddig nem sokat tudott felmutatni.
Tipp: Hermansson pontozással

A kieső Emil Meek helyére Oliver Enkamp tudott beugrani, a veretlen svéd harcos ellenfele pedig a francia Nordine Taleb lesz. Taleb még 2014-ben debütált a szervezetben, azóta 4-2-es mérleget tudott összeszedni. Ezen a találkozón Taleb az egyértelmű favorit, Enkamp eddigi ellenfelei meg sem közelítik a francia veterán szintjét. Taleb minden tekintetben komplettebb harcos, minden jel arra mutat, hogy kegyetlenül szétszedi a hazai közönség előtt harcoló svédet.
Tipp: Taleb kiütéssel

Alig várjuk már a nagy északi háborút:

A következő mérkőzésen a váltósúly egyik feltörekvő csillagát lehet majd megtekinteni, Abdul Razak Alhassan ellenfele az orosz Omari Ahmedov lesz. Alhassan jelenleg 7-0-s mérleggel áll, az összes ellenfelét két perc alatt ütötte ki. Legutóbbi mérkőzésén Conor McGregor csapattársával Charlie Warddal végzett egy perc alatt, ráadásul idegenben. Alhassan kiváló judo háttérrel rendelkezik, az orosznak nagyon nehéz dolga lesz, ha a földre akarja vinni a harcot.
Tipp: Alhassan kiütéssel

A következő váltósúlyú összecsapáson Ben Saunders ellenfele a német Peter Sobotta lesz. Szerintünk Saunders képzettebb harcos, mind a földön, mind álló harcban inkább neki áll a zászló.

Ki az erősebb?

Saunders fekete öves brazil jiu-jitsu harcos, aki nagyon fura technikákat is szeret alkalmazni, szinte minden szögből megpróbálja az ellenfelét feladásra kényszeríteni.
Tipp: Saunders pontozással

Két félnehézsúlyú ütközet maradt már csak hátra a kártyáról, Misha Cirkunov ellenfele a svájci Volkan Özdemir lesz. Érdekes találkozó lesz ez, Cirkunov inkább a birkózásáról, illetve a földharc technikáiról híres, Özdemir pedig kick-box háttérrel rendelkezik. Cirkunov legutób 7 éve szenvedett el vereséget a ketrecen belül, eddig a UFC-s ellenfeleit rendre „kivégezte".

Misa Cirkunov nem ismer kegyelmet:

Özdemir a bemutatkozásakor Ovince St. Preux ellen pontozással nyert, de OSP akkor hatalmas lejtmenetben volt. Cirkunov elképesztően kegyetlen a földön, Özdemirnél nehezebb ellenfelekkel is könnyen el tudott bánni.
Tipp: Cirkunov, feladásra kényszerítéssel (submission)

Az este főmérkőzése a félnehézsúlyban elsőként rangsorolt Alexander Gustafsson bunyója a másodikként rangsorolt Glover Teixeira ellen. Amikor Gustafsson legutóbb hazai közönség előtt harcolt, akkor Anthony „Rumble" Johnson ütötte őt ki az első menetben, ezt az emléket igyekszik majd kitörölni a szurkolók emlékezetéből.

Mindketten egyhangú pontozásos győzelemmel a hátuk mögött lépnek az oktagonba, azonban egyikőjük sem nyújtott különösen domináns teljesítményt. A földön a brazil Teixeira rendelkezhet minimális előnnyel, azonban álló harcban mindenképp Gustafsson a képzettebb. Az öt menet a svédnek kedvezhet, hiszen rendelkezik annyi tudással a földön, hogy túl tudja élni a brazil támadásait, álló harcban pedig 25 perc alatt szét fogja tudni szedni.
Tipp: Gustaffson, kiütéssel

A Sport1 vasárnap 19 órától élőben közvetíti a stockholmi UFC-gálát.