Tizenötmilliót ért az NFL-csapatnak támadója 90 dekája

Oakland Raiders v Green Bay Packers GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
GREEN BAY, WI - AUGUST 18: Eddie Lacy #27 of the Green Bay Packers runs with the ball in the first quarter of a preseason game against the Oakland Raiders at Lambeau Field on August 18, 2016 in Green Bay, Wisconsin. Dylan Buell/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NFL-ben szereplő Seattle Seahawks igazán nem garasoskodik, ha sztárjainak motiválásáról van szó. Ezúttal kevesebb, mint egy kilóért fizettek nagyon sokat.

Eddie Lacy, az NFL egyik sztárcsapatának, a Seattle Seahawksnak a running backje hétfőn sikerrel hozta az első kötelező mérlegelésre belőtt súlyhatárt. Sőt, két fonttal (kb. 90 deka) még alatta is maradt a 255 fontos (115,6 kg) súlyhatárnak, amit a klub 55 ezer dolláros (kb. 15,6 millió forint) hálált meg.

Az biztos, hogy motiválni tudnak Seattle-ben. Az ESPN amerikai sportlap egyik, a csapathoz közeli forrása szerint Lacy szerződésében összesen hét mérlegelés szerepel az idényben, amivel összesen 385 ezer dollárt (kb. 107,5 millió forint) kereshet, feltéve, hogy továbbra is ilyen szorgosan végzi a különmunkát, és ilyen elszántan tartja a diétát.

Lacynek legközelebb június 12-én kell mérlegre állnia, amikor már

250 fontnál nem mutathat többet

a műszer. Ezt a súlyt szeretnék látni a klubvezetők augusztus 1-jén is, majd szeptembertő decemberig havonta egyszer lesz jelenése a focistának, a versenyidényben 245 font lesz az álomhatár - ha azt hozza, akkor várhatja az üzenetet a bankjától.

Eddie Lacynek új munkahelyén is fittnek kell maradnia Forrás: AFP/2016 Getty Images/Dylan Buell

"Fantasztikusan néz ki, egyszerűen csodálatos - lelkendezett a Seattle edzője, Pete Carroll. - Óriási, és óriási lesz, ahogy játszani fog. Fantasztikus munkát végzett, mindent megcsinált, amit kértek tőle. A hozzáállása is példás, és rendkívül sikeres volt a háttérstábunkkal való együttműködése."

Carroll azt is elmondta, hogy Lacy nincs még csúcsformában, idő kell, amíg visszanyeri régi sebessgégét a bokasérülése után.

A mérlegelési procedúrára pedig azért van szükség, mert 2013-ban a játékos 231 fonttal jött ki az Alabama Egyetemről, viszont, a múlt hónapban már 267 fonttal mérték, ami azért jelentős különbség, főleg egy futójátékos esetében, akinek a gyorsasága az egyik legfontosabb fegyvere.

Lacynek 2,865 millió dollárra szóló garantált szerződése van a Seahawksszal, amihez még 2,685 milliót szedhet össze a bónuszokból, többek között a rendszeres méricskélésekkel is.

A running backet 2013-ban a draft második körében vitte el a Greenbay Packers, ahol két egymást követően szezonban is 1100 yard fölé jutott, és az első évben az év legjobb újonc támadójának választották. A 2015-ös idénye viszont már nem sikerült ilyen jól, 758 yardot hozott csak össze, a Packs edzője pedig közölte vele, hogy nem ártana, ha helyre tenné a fizikumát, mert felkapott néhány kilót.

A munkának meg is lett az eredménye, az előző idényben, bokasérüléséig, 71 elkapást hozott össze, átlagosan 5,1 yardot megtéve.