Vágólapra másolva!
Az NBA nyugati főcsoportjában már a döntőt kezdték meg a felek és nagyon meg kellett szenvednie az alapszakasz-győztes Golden State Warriorsnak.

A Warriors fordításában a hazaiak két sztárja, Stephen Curry és Kevin Durant vállalt főszerepet. Előbbi 40, utóbbi pedig 34 pontot szerzett a meccsen, melyen a Spurs a harmadik negyedben bokasérülés miatt elveszítette legjobbját, Kawhi Leonardot.

Kevin Durant Forrás: AFP/2017 Getty Images/Thearon W. Henderson

A Golden State hosszú pihenő után kezdhette a párharcot, mivel az előző körben 4-0-val búcsúztatta a Utah-t, s hétfő óta nem volt meccse, míg a Spurs csütörtökön biztosította be a Houston elleni továbbjutását. Ennek ellenére az első félidőben csak a San Antonio volt a pályán, mely már 25 pontos előnyt is szerzett a második negyedben, de még a szünetben is szinte biztos győztesnek látszott.

A San Antonio számára aztán a legrosszabbkor jött Leonard sérülése, aki addig, 24 perc pályán töltött perce alatt 26 pontot szerzett. A 25 éves erőcsatár a balesetnél egy tempódobást követően a blokkolni igyekvő Zaza Pachulia lábára érkezett, s a bal bokája - ami egy hete is megsérült - kifordult.

A balszerencsés mozdulat nyolc perccel a szakasz vége előtt történt, amikor a Spurs még 21 ponttal vezetett. Közvetlenül Leonard kiválása után viszont a Warriors sorozatban 16 pontot szerzett, ötre csökkentve hátrányát, majd kiélezett végjátékban nyerte meg végül az összecsapást.

Golden State Warriors-San Antonio Spurs 113-111