Elkelt az egyik legkomolyabb reklámhordozó is az NBA-ben

Cleveland Cavaliers v Toronto Raptors - Game Four GettyImageRank3 SPORT BASKETBALL NBA
TORONTO, ON - MAY 07: Lebron James #23 of the Cleveland Cavaliers is congratulated by DeMar DeRozan #10 of the Toronto Raptors following Game Four of the Eastern Conference Semifinals during the 2017 NBA Playoffs at Air Canada Centre on May 7, 2017 in Toronto, Canada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Vaughn Ridley/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, az NBA címvédő Cleveland Cavaliers mezszponzori megállapodást írt alá a Goodyear gumigyártóval.

Az ohiói cég, valamint csapat hétfői közös bejelentése szerint az Egyesült Államok elsőszámú gumigyártójának logója a következő szezontól kezdődően 16 négyzetcentiméteres felületen jelenik meg a tavalyi bajnok mezén.

"Minden Akronban felnövő gyerek minden nap látja a vállalat jellegzetes emblémáját. Büszke vagyok, hogy jövőre a mezemen viselhetem én is" - nyilatkozta a Cavaliers szupersztárja, az Akronban született és nevelkedett háromszoros bajnok LeBron James.

Korábban a Boston Celtics (General Electric), a Sacramento Kings (Blue Diamond Almonds) és a Philadelphia 76ers (StubHub) jelentette be, mely céggel kötött megállapodást.

A szerződéseknek azért van különleges jelentősége, mert az amerikai nagy ligák (NBA, NHL, NFL, MLB) közül elsőként a kosárlabdázók vezetősége adott engedélyt arra a csapatoknak, hogy a következő szezontól kezdődően cégek logóit viseljék a felszerelésükön.