A riválishoz igazolt székesfehérváriak a válogatott centere

magyar férfi jégkorong-válogatott, jégkorong-világbajnokság 2016.
Hungary's forward Andrew Sarauer celebrates a goal during the group B preliminary round game Hungary vs Belarus at the 2016 IIHF Ice Hockey World Championship in Saint Petersburg on May 14, 2016. / AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
Sarauer Andrew négy év után elhagyja a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatát, és a következő idényre az osztrák Villachhoz szerződik.

A 32 éves kanadai-magyar center az elmúlt négy szezonban az osztrák jégkorongligában 196 találkozón 64 gólt lőtt és 106 gólpasszt könyvelhetett el.

Sarauer Andrew a Villachban folytatja pályafutását. Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Sarauer 2015 áprilisában kapta meg a magyar állampolgárságot, és még abban az évben, a krakkói divízió I/A-világbajnokságon tevékeny részt vállalt a magyar válogatott feljutásában. Tagja volt a 2016-os, oroszországi elit vb-n szerepelt magyar válogatottnak, illetve részt vett az idei, kijevi rendezésű divízió I/A világbajnokságon is.

A Fehérvár AV19-hez hasonlóan a Villach nem jutott be a rájátszásba az EBEL legutóbbi idényében. Az osztrák klub a tizedik, a fehérvári együttes az utolsó, tizenkettedik helyen végzett a szezonban.