Már csak Michael Jordan van előtte

Cleveland Cavaliers, LeBron James, NBA, kosárlabda,
INDIANAPOLIS, IN - APRIL 23: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers reacts after a basket and foul against the Indiana Pacers in the second half of Game Four of the Eastern Conference Quarterfinals during the 2017 NBA Playoffs against the Cleveland Cavaliers at Bankers Life Fieldhouse on April 23, 2017 in Indianapolis, Indiana. The Cavaliers defeated the Pacers 106-102 to sweep the series 4-0. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using the photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Joe Robbins/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Cleveland szerdán is legyőzte a Torontót, így már 2-0-ra vezet az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság keleti főcsoportjának elődöntőjében.

A Cavaliers ismét főleg LeBron Jamesnek köszönheti a sikert, aki 39 pontot dobott. A szupersztár összesítésben már 5777 pontnál tart a rájátszásokban, megelőzve a legendás Kareem Abdul-Jabbart (5762), és már csak Michael Jordan (5987) van előtte.

A kanadai együttes - melyet tavaly a főcsoportdöntőben búcsúztatott a Cavs - sorozatban ötödször kapott ki Clevelandben a playoffban, átlagosan 24,2 pontos különbséggel. A címvédő csapat 9-0-s rájátszás-mérleggel büszkélkedhet azóta, hogy elvesztette a 2016-os döntő negyedik meccsét.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Joe Robbins

A Raptorsben az All Star-válogatott DeMar DeRozan mindössze öt pontot hozott össze, és az utolsó negyedben dobta első mezőnykosarát.

Nyugaton a San Antonio sima győzelemmel egyenlített ki a Houston ellen, főként Kawhi Leonard 34 pontjának köszönhetően. A Spursnél ugyanakkor

aggodalomra adhat okot a 18 pontos Tony Parker kidőlése:

a négyszeres NBA-bajnok francia irányító a negyedik játékrészben rosszul ért földet egy dobás után, és társai támogatták le a pályáról, Gregg Popovich edző szerint "nem néz ki jól a térde".

A zárónegyedet 33-13-ra elvesztő Rockets ásza, James Harden csupán 13 pontig jutott, 17 mezőnykísérletéből csak három volt sikeres.

Eredmények, főcsoport-elődöntő:
keleti főcsoport:
Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors 125-103
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0.

nyugati főcsoport:
San Antonio Spurs-Houston Rockets 121-96
A párharc állása: 1-1.