Biztos, hogy nem játszhat szerdán a Penguins letaglózott sztárja

Washington Capitals v Pittsburgh Penguins - Game Three GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
PITTSBURGH, PA - MAY 01: Sidney Crosby #87 of the Pittsburgh Penguins leaves the ice with trainer Chris Stewart after taking a hit in the first period while playing the Washington Capitals in Game Three of the Eastern Conference Second Round during the 2017 NHL Stanley Cup Playoffs at PPG Paints Arena on May 1, 2017 in Pittsburgh, Pennsylvania. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sidney Crosby, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) címvédő Pittsburgh Penguins sztárja agyrázkódást szenvedett a Washington Capitals elleni párharc harmadik meccsén, és biztosan nem lép jégre a szerda éjszakai negyedik összecsapáson.

"Ő nagyon pozitív, mi pedig nagyon optimisták vagyunk, hogy időben visszatérhet" - mondta Mike Sullivan, a Penguins vezetőedzője a liga egyik legjobb hokisáról.

Crosbyt - aki az idény legértékesebb játékosa cím három jelöltjének egyike - előbb az orosz Alekszandr Ovecskin billentette ki egyensúlyából azzal, hogy megütötte botjával, majd Matt Niskanen szintén a botjával találta el a fején ütközés közben.

Az amerikai játékos a meccs után kijelentette, nem szándékosan okozott sérülést riválisának, a liga pedig kedden úgy döntött, nem tart fegyelmi meghallgatást az ügyben.

Crosby kiesése után a Penguins hétfőn hosszabbításban 3-2-re kikapott az alapszakaszt megnyerő fővárosiaktól, akik így 2-1-re felzárkóztak a párharcban. A 29 éves játékos elvesztése rendkívül érzékeny veszteség a Pittsburgh számára, Crosby ugyanis gólkirály lett az alapszakaszban, a rájátszásban pedig hét meccs alatt 11 pontot ért el. A kanadai hokis korábban többször szenvedett agyrázkódást, volt olyan is, hogy emiatt fél évet kellett kihagynia.