Vágólapra másolva!
Többek között Petr Prucha két góljával nyert 4-1-re a New York Rangers a Washington Capitals ellen az NHL legutóbbi játéknapján, ezzel hét mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatnak vetett véget.

A New York-i alakulatnak az utóbbi időben a gólütés sem ment igazán, 153 perc és 38 másodperc elteltével talált ismét a kapuba a csapat, az először 1:55-nél eredményes Prucha révén.

A játéknap legnagyobb különbségű győzelmét a Phoenix Coyotes aratta, a San Jose Sharks 8-0-s kiütésével, a győztes csapat kapujában Curtis Joseph 40 lövést hárított, és megszerezte pályafutása 437. győzelmét, amivel beérte az örökranglista ötödik helyén álló Jacques Plante-ot. Jeremy Roenick három góllal járult hozzá a cápavadászathoz, érdekesség, hogy korábban mindössze egy találat jött össze neki az idényben.

Martin Brodeur, a New Jersey Devils kapusa 29 védéssel őrizte meg a hálóját csapata New York Islanders feletti 2-0-s győzelme alkalmával. A kapus a mostani idényben hatodszor, pályafutása során 86. alkalommal nem kapott gólt egy találkozón. Másik két kapus is hibátlanul teljesített, Chris Mason, a Nashville portása a Boston ellen 38 kísérletet hatástalanított, és ezzel idénybeli negyedik shutoutját regisztrálta, ami egyéni csúcsnak számít, Manny Legace pedig a Colorado lenullázásával járult hozzá a St. Louis diadalához.

eredmények:
Buffalo Sabres - Atlanta Thrashers 4-1
New York Rangers - Washington Capitals 4-1
New York Islanders - New Jersey Devils 0-2
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 2-3 - hosszabbítás után
Tampa Bay Lighning - Montreal Canadiens 3-1
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 2-0
Nashville Predators - Boston Bruins 5-0
Phoenix Coyotes - San Jose Sharks 8-0
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2-6

[origo] / (MTI)